Cultura programa recitals de poesia en centres de gent gran del Tarragonès

Acostar la poesia als col·lectius que no poden viure la diada de Sant Jordi al carrer. Aquest és l'objectiu d'un nou projecte literari impulsat pels serveis territorials de Cultura a Tarragona i que consisteix a muntar recitals poètics a vuit residències i centres de dia de gent gran de Tarragona, Constantí, la Pobla de Mafumet i els Pallaresos. La veu em frisa (títol extret d'un vers de Montserrat Abelló) s'adreça a la gent gran «perquè formen part d'un col·lectiu que no pot accedir fàcilment a les lectures i als actes que es fan als carrers durant el dia del llibre», segons el director territorial de Cultura, Adam Manyé, que hi va afegir que aquest es concebia com «un projecte de llarga durada» i que, més enllà de la diada de Sant Jordi, tindrà continuïtat en altres dates.

Al llarg del matí i de la tarda de divendres, diversos grups d'actors es desplaçaran a aquests centres per oferir actuacions poètiques. Els actors i actrius participants en el projecte són Txus Garcia i Laura Gutiérrez, de la Companyia Human Trash, el duo format per Jordi Roig i Ingrid Ventura; Raquel Martínez i la ballarina Raïssa Janer, que han escollit per a l'ocasió poemes d'autores del Camp de Tarragona, i finalment, actors de la Companyia Tecla Smit, que oferiran un recital basat en contes de Mercè Rodoreda. Ahir, a la presentació del projecte, hi va assistir Luisa González, una de les persones grans que en podran gaudir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cinema

DocsBarcelona, documentals que destrueixen els estereotips

barcelona
cinema

Una nova generació de simis regna al planeta Terra

Barcelona
Patricia López Arnaiz
Actriu

“Deixar les víctimes soles és una forma d’agressió”

Barcelona
Mireia Freixa
Historiadora de l’art

“El patrimoni només es preservarà si la gent se l’estima”

Terrassa

Isabel Vila, la primera sindicalista i pionera de l’educació femenina

Girona
Crítica

L’encís de Bulle Ogier

Fenosa, l’escultor de la natura

El Vendrell
cinema - comèdia

Tres generacions de dones unides per la tragèdia

cinema - Animació

Viatge d’una nena xinesa amb parada a Berlín