Música

Crònica

Optimisme ensucrat

Eduard Gener s’ha inventat un gènere musical, el jezz; una etiqueta per definir la seva proposta musical, de so vitalista, que desprèn optimisme primaveral, que ressona a soul i a swing en cànons actuals –diguem-ne swing-pop d’autor – i també rap, perquè en algunes composicions Gener recita lletres, volgudament ensucrades, tòpics que parlen d’amors que fan sortir el sol i el cel blau o buscant l’anècdota, i la diversió, dels relats històrics –en una cançó hi apareix Joana d’Arc, Mozart i Bonaparte– però també amb Solsona, com a referent, molt present.

Eduard Gener va presentar el seu tercer disc, Vitamina D , una oda al sol, música que desemboira, dijous al vespre al Sunset Jazz Club acompanyat de Vic Moliner al baix i Andreu Moreno a la bateria; un local especial per al músic perquè s’hi va fer el seu bateig musical: “Va ser on vaig actuar sol amb el piano per primer cop.” Gener vol catalanitzar la mitologia i la imatgeria del rhytm-and-blues ianqui, amb la qual ha crescut: Com traslladar el baby de les lletres anglosaxones? “Amor, swing i corbatí”, diu en una de les lletres. La influència del rapeig es nota a Marca hispànica , amb tot de referències històriques a les pedres i a la terra de Solsona. En el directe, Eduard Gener incorpora nous matisos a cançons dels anteriors discos, del tot recuperables, i que guanyen amb el temps, com Res és just en l’amor i el llit i Recordes. Amb estètica d’antimúsic, d’antiestrella del soul –el nerd de l’oficina–, Gener creix amb el piano al davant i és un músic de futur, a tenir en compte. Perquè el jezz té recorregut. Eduard Gener actuarà demà a les 19 h a la festa major de Cruïlles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona