Música

La bomba de Festucs

El grup baix-empordanès Festucs publica el seu primer disc, ‘Nit al paradís’, una explosiva i refrescant col·lecció de cançons amb aires jamaicans i vocació festiva

En poc més de quatre anys, Festucs han fet molta feina: han portat a terme més d’un centenar de concerts; van guanyar el primer premi del concurs Destaca’t 2016, que els va permetre tocar a l’Acampada Jove; van quedar finalistes de l’Intro 2018, i en el seu currículum també figuren els primers premis dels concursos D-Nota’t de l’Escala i Viladamat Desafina. Tot i que han fet algunes sortides al País Valencià, Navarra i el País Basc, a Festucs els queden molts reptes i moltes ganes de viatjar gràcies a la música, i amb el seu primer disc, Nit al paradís (Right Here Right Now), és possible que ho aconsegueixin, gràcies a cançons explosives com ara Bombs of love, Noche de parranda i Llegará la primavera , que va ser llançada fa unes setmanes com a single d’avançament. Les deu cançons del disc comparteixen la barreja idiomàtica –cançons en castellà, amb tornades en anglès i apologies de l’Empordà en català– i també la barreja estilística: ritmes jamaicans, energia rockera, melodies pop, essències de funk... “Cada cançó és diferent. Costa trobar un so personal, però sí que creiem que tenim un caràcter propi com a grup”, diuen els seus components. Fins i tot tenen un tema, Paradise, que defineixen com “reggae psicodèlic”. Són detalls que els diferencien una mica del que “es mou per aquí”. “Tampoc no ens fiquem en política.”

El disc, gravat als Basement Records de Girona per Lluís Huguet, ha estat produït pel bateria bisbalenc Aleix Bou (The Gramophone Allstars) i masteritzat per Jan Valls. La portada de Nit al paradís ha estat dissenyada per Pau Bruguera.

La formació actual de Festucs inclou músics de Palafrugell, la Bisbal d’Empordà i Sils, i, tot i que oficialment es presenta com un grup palafrugellenc, ara té el local d’assaig a la Bisbal. Festucs són Enric Bassacoma, bateria; Oriol Ribas, trompeta; Marc Padilla, trombó; Joan Martí, teclats i veus; Pau Alarcón, veu i guitarra; Arnau Sànchez, baix, i Aleix Ochoa, guitarra. Els cors són cosa de tots.

“ El disc és un resum dels quatre anys del grup: hi ha cançons molt antigues i alguna, com l’intro (Arribada al paradís), que va sorgir al mateix estudi: un espai molt inspirador, a la vall de Sant Daniel”, expliquen. Festucs havia publicat fins ara una maqueta amb cinc cançons, el 2016, i el single Welcome to Babylon, el 2018. El 2016 també van gravar una cançó contra la violència masclista, Vull volar , per a la celebració del Dia de la Dona, a Palafrugell.

Presentacions en directe

Festucs, que treballa amb Bulaku Management , actuarà el 20 de juliol a les barraques de Palafrugell, el 2 d’agost a Parlavà i el 14 d’agost a la Bisbal. Però volen fer molts més quilòmetres: “Aquest any, si tot va bé, anirem a França.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona