Llibres

La Generalitat recupera l’esmorzar de Sant Jordi

Després del parèntesi de l’any passat per l’aplicació del 155, avui tornarà a tenir lloc l’esmorzar per a escriptors, editors i llibreters, als serveis territorials de Cultura, dedicat a Pere Verdaguer

La Generalitat recupera aquest matí el tradicional esmorzar de Sant Jordi, per al món literari de les comarques gironines, que tindrà lloc al pati a la Casa Solterra, seu dels serveis territorials de Cultura a Girona. L’acte serà presidit pel delegat del govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, acompanyat per la directora dels serveis territorials de Cultura, Carme Renedo. Aquest any, la trobada servirà per homenatjar l’escriptor Pere Verdaguer (1929-2017), nascut a Banyoles però exiliat a Perpinyà, que va ser un dels autors més prolífics de la Catalunya del Nord, reconegut sobretot pels seus treballs sobre dialectologia i literatura rosselloneses. L’any passat, la Generalitat no va poder convocar aquest esmorzar, com a conseqüència de l’aplicació de l’article 155. Finalment, l’Ajuntament de Girona en va assumir l’organització, amb un caràcter marcadament reivindicatiu, al claustre del centre cultural La Mercè.

D’altra banda, el Museu d’Art de Girona ha convidat avui prop de 400 escolars de la ciutat de Girona a “un palau de dracs”; de fet, l’antic palau episcopal, que és actualment la seva seu. Al llarg del matí, de les 10 a les 12.30 h i en grups successius, nens i nenes de 6 a 10 anys hi podran gaudir d’una selecció de contes sobre dracs en què de vegades apareixen “princeses valentes i cavallers porucs”, narrats pel contacontes David Planas, entre els dracs i personatges fantàstics que habiten els retaules fantàstics que habiten als retaules gòtics del Saló del Tron, l’espai més noble del palau.

El Sant Jordi d’Òmnium

Òmnium Gironès ha preparat una àmplia agenda d’activitats per a la diada, que inclou representació de contes, lectura de relats d’escolars, promoció de poesia, venda de llibres i també de roses grogues, com ja es va fer l’any passat. La major part d’aquestes activitats tindran lloc al llarg de la jornada al voltant de la parada que Òmnium Gironès tindrà a la plaça del Vi de Girona. Un any més, gràcies al projecte Estenem poesia, ciutadans i alumnes dels centres educatius estendran’ poemes al pont Eiffel de Girona i també en altres punts de Bescanó, Bordils, Flaçà i Fornells de la Selva.

Mural a l’Espai Gironès

L’Espai Gironès de Salt celebrarà Sant Jordi amb la instal·lació d’un gran mural, a la plaça del Foc, amb la imatge del famós drac i amb frases divertides relacionades amb la diada i l’amor. Entre les 12 del migdia i les 8 del vespre, el públic podrà intervenir col·locant adhesius en el mural i, a canvi, els participants rebran una rosa. El centre comercial també ha organitzat un sorteig a Instagram, que consistirà a penjar, a partir d’avui, vídeos i/o fotos representatives d’una escena d’una pel·lícula d’amor. Cal penjar les imatges amb l’etiqueta #ensmolaeldrama i etiquetar a l’Espai Gironès. La persona guanyadora serà obsequiada amb 234 bombons. El termini per participar en aquest sorteig s’allargarà fins al 30 d’abril.

Televisió de Girona

Televisió de Girona celebrarà la diada de Sant Jordi amb una programació especial, i durant tot el dia realitzarà diferents programes en un escenari situat a plaça Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda