Art

Escultura per vestir l’entrada de Torroella

L’obra, de cinc metres d’alçada i 3,4 tones de pes, ha estat cedida per la Fundació Vila Casas

S’ha instal·lat al giratori que dona accés al pont del Ter i que és dins el terme de Gualta

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha instal·lant al giratori del pont, a l’entrada del municipi, en terme de Gualta, una escultura de grans dimensions de l’artista Francesc Pasqual Segarra (Barcelona, 1929). Aquesta obra ha esta encarregada específicament per la Fundació Vila Casas per cedir-la al municipi.

La peça, Allà dalt... tots iguals, fa gairebé 5 metres d’alçada, és de ferro massís i pesa 3,4 tones. Segons l’artista, representa la culminació d’un llarg procés de reflexió i conceptualització, que s’ha allargat durant gairebé un any. Es tracta d’una peça inèdita, que ha estat construïda pel taller mecànic Puig, de Vilamalla, i evolucionarà amb el temps a mesura que avanci, de manera natural, l’òxid que li donarà l’acabat final. L’escultura no s’ha situat ben bé al centre del giratori, sinó que s’ha desplaçat cap a un costat, buscant la linealitat amb el pont del Ter i el castell. D’aquesta manera, a més, els vehicles que surtin de Torroella la podran veure en tota la seva dimensió. La Fundació Vila Casas ja va cedir, l’any 2015, dues escultures que actualment s’exposen a l’Auditori Teatre Espai Ter. Amb aquesta nova cessió, la fundació contribueix a reforçar la col·lecció d’art urbà i l’embelliment de l’espai públic municipal, amb un element, a més, que reforça la projecció de la important tradició artística del municipi.

Francesc Pascual Segarra és un creador d’una gran sensibilitat. La seva obra revela la força i la inquietud d’un gran lluitador. Ha estat treballant al llarg de molts anys en el món de la imatge publicitària. Malgrat això, la seva activitat creativa s’ha mantingut constant al llarg d’aquest període i revela la força i la inquietud d’un creador sensible que sap transformar perfectament la idea en objecte artístic.

LA FRASE

Era important dignificar aquest giratori, que, tot i ser de Gualta, és una entrada de Torroella
Josep Maria Rufí
alcalde de torroella de montgrí

Un giratori que va ser reivindicat

El giratori d’entrada a Torroella de Montgrí pel pont del Ter curiosament està situat en terme de Gualta. L’alcalde de Torroella, Josep Maria Rufí, explica que ara fa uns vuit anys, i vist l’estat d’abandonament i deixadesa del giratori, va decidir abordar-ne el manteniment: “La conservació i el manteniment del giratori era de Carreteres, però no hi feien res”, explica Rufí, que afegeix: “Vam aconseguir arribar a un acord a tres bandes, entre Torroella, Gualta i la Generalitat, segons el qual nosaltres ens comprometíem a fer-ne el manteniment”. Josep Maria Rufí explica que és important que el giratori estigui endreçat perquè és la principal via d’entrada al municipi passant pel pont del Ter. “Som uns grans defensors de la col·laboració entre municipis per arribar a acords, més enllà dels termes municipals“, va explicar Rufí. La intenció és fer un acte d’inauguració de la nova escultura amb representants de tots dos ajuntaments i de la Fundació Vila Casas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia