Exposicions, projeccions i destacats dibuixants en les Jornades de Còmic de Castelló

La sisena edició de la trobada d'aficionats i professionals del còmic tindrà lloc del 24 al 27 de març

Les VI Jornades de Còmic de Castelló, que arranquen la pròxima setmana, comptaran amb la presència de Mark Buckingham, eminent dibuixant britànic que ha treballat per a DC o Marvel en col·leccions com Hellblazer, Sandman, El Motorista Fantasma o Spider Man, si bé el seu treball més recent és el que més fama li ha proporcionat, la sèrie Fabulas sobre les aventures dels personatges dels contes de fades en el mundanal univers humà. A les jornades també assistiran Felipe Hernández Cava i Bartolomé Seguí, guanyadors del Premio Nacional del Cómic 2009 o Raúl Minchinela, famós videoblocaire que parlarà sobre la relació entre el còmic i la cultura pop.

A més, enguany destaquen l'exposició, 100% Freak Show en la Llotja del Cànem, una revisió contemporània dels freaks de circ a través de la perspectiva d'onze destacats il·lustradors del panorama estatal, i l'exposició El Keto que vol ser un homenatge pòstum a un dels historietistes castellonencs que més ha aportat al llarg de la seua àmplia carrera en el món del còmic.

Paral·lelament, es presentarà una publicació del Taller de Còmics dut a terme durant el passat any en què es mostraran els treballs realitzats pels participants durant el seu desenvolupament. A més es projectarà la pel·lícula Peurs du Noir en l'Espai d'Art Contemporani de Castelló, una antologia francesa de curts d'animació en blanc i negre dirigits cadascun per notables artistes com Charles Burns o Lorenzo Mattoti.

A més de les activitats habituals, l'organització durà a terme una campanya titulada Apadrina un còmic durant els dies de les jornades per difondre la lectura de còmics entre la població de Castelló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA
saló

Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

SANT GREGORI
Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro
arts escèniques i música

El Límbic atrau 21.000 persones a Santa Coloma de Gramenet

barcelona
Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA