Art

L’art uneix per expandir la pau

Horizon és més que una galeria d’art: l’espai que dirigeixen Ralph Bernabei i Silvy Wittevrongel a Colera sempre ha estat el punt de partida d’altres projectes, com la revista Outer Horizons, que aspiren a fulminar les fronteres més convencionals de l’art. En aquesta línia, ara fa dos anys Horizon Projects va iniciar una col·laboració amb els responsables del castell de Quermançó, a Vilajuïga, on l’agost del 2016 es va commemorar el desastre d’Hiroshima i Nagasaki. Ara, coincidint amb la publicació del número 4 d’Outer Horizons, dedicat a la relació entre art i esperit, s’ha portat a terme a Quermançó una altra acció per “recordar la nostra filosofia, que es basa en un concepte de l’art en el qual és molt important no aixecar murs, sinó construir ponts entre les persones i les idees”, segons l’artista nord-americà Ralph Bernabei, que va proposar la frase Art unites (“L’art uneix”) per lluir-la en una gran pancarta de 2,50 per 18 metres a la paret nord-est del castell alt-empordanès.

La pancarta es va penjar a la fortificació dissabte, en un acte en què Anna Anoop Kaur va fer sonar uns gongs per “projectar i expandir la pau”. La pancarta estarà exposada a Quermançó entre una i dues setmanes, en funció de com bufi la tramuntana.

“La frase Art unites proposa que l’art uneix en aspectes tan importants com ara la filosofia, l’espiritualitat i les idees, que l’art uneix persones molt diferents, diversos mons, i que així es com es creen la cultura i el pensament contemporani, recuperant els valors veritables”, afirmen els coordinadors d’Horizon, que han rebut també el suport, en aquest projecte, de Seayos, eStudio Calamar i Mautom Developpement.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona