Art

Manel Álvarez i la forma dels orígens

L’escultor Manel Álvarez (Sant Feliu de Codines, 1945) exposa des del cap de setmana passat quinze peces de gran format al Parc dels Estanys de Platja d’Aro. Amb el títol Walking Through, en referència als seus viatges arreu del món, l’artista ha reunit obres pertanyents a dues de les seves sèries temàtiques, dedicades a l’Àfrica i a l’Antic Testament.

En la primera, reuneix escultures en les quals tendeix a la simplificació extrema de la forma, per mitjà d’una execució minuciosa, en què s’allunya de la imatge naturalista per recrear formes noves i irreals recorrent a l’abstracció. Aquesta reinterpretació contemporània del primitivisme té l’origen en una estada que Álvarez va fer al Brasil, els anys 1990 i 1991, i que va acostar-lo a una nova sensibilitat en el tractament dels materials.Pel que fa a l’altra sèrie, dedicada a l’Antic Testament, prové de la col·lecció d’escultures que, inspirant-se en textos bíblics, va presentar al Bible Lands Museum de Jerusalem l’any 2011, reprenent els seus orígens com a escultor d’imatgeria religiosa. Algunes d’aquestes peces al·ludeixen a passatges com el de l’arbre de la vida i el coneixement o a l’episodi de Josep i els seus germans, que prenen vida a través de materials com ara la fusta, l’alumini, el marbre, el granit, el ferro, el llautó, el bronze o el basalt.

L’exposició, la segona d’aquest any al Parc dels Estanys, es podrà visitar fins al 31 de gener del 2019 (de 7 a 21 h, fins al setembre, i de 8 a 18 h, a partir de l’octubre), i forma part del programa d’exposicions de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, que actualment també té oberta una mostar de pintura d’Arranz Bravo al Castell de Benedormiens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda