Un llibre reivindica la importància de l'art sacre de Grau-Garriga en temples del Camp de Tarragona

És autor de treballs en ferro, pintures i escultures de diversos temples tarragonins

Grau-Garriga a Tarragona és el títol del volum número 24 de la col·lecció Tamarit, que coediten la Diputació de Tarragona i Viena Edicions, per difondre la producció artística relacionada amb les comarques de Tarragona. En aquest cas, a més, l'obra, escrita pel crític d'art Francesc Miralles, serveix per donar la importància que es mereix a l'art sacre, del qual Grau-Garriga (Sant Cugat del Vallès, 1929) és un dels representants més importants. Poblacions com ara la Selva del Camp, Salou, Tarragona, Sarral i Vila-seca disposen d'obra pictòrica i escultòrica d'aquest artista, que s'aplega i s'estudia en aquest llibre. Una obra que «ve a fer justícia: tant pel fet de recuperar un artista de la importància de Grau-Garriga com pels coneixements i l'estudi aprofundit que aporta sobre la producció en l'àmbit territorial del Camp de Tarragona», segons escriu el president de la Diputació, Josep Poblet, en el pròleg del volum. Poblet va presidir dijous al vespre l'acte de presentació del llibre, al Museu d'Art Modern de Tarragona, on també hi havia l'autor, Francesc Miralles; el fill de l'homenatjat, Jordi Grau-Garriga, i Isabel Monsó, responsable de Viena Edicions.

La relació de Grau-Garriga amb el Camp de Tarragona neix de la seva mare, originària de la Selva del Camp. A més, en destaquen dos aspectes: «El seu arrelament a la terra –a través de l'ús d'elements agrícoles– i la connexió amb determinats personatges locals.»

Francesc Miralles va destacar que es tracta d'una publicació molt valuosa tant pel seu paper de difusió de la vida i la trajectòria de Grau-Garriga com pel fet que dóna a conèixer els treballs en ferro i els conjunts pictòrics i escultòrics que aquest artista va dur a terme en temples de les comarques tarragonines, com ara el santuari de Paret Delgada, a la Selva del Camp, i l'església de Santa Maria del Mar de Salou.

L'artista no va poder assistir a la presentació per motius de salut, però el seu fill, Jordi Grau-Garriga, va llegir una carta en què l'artista recordava la vinculació amb les comarques tarragonines. «La força d'aquestes terres sempre m'ha marcat», apuntava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LLIBRES
LLIBRES

Les setenes jornades Transversal se sumen al centenari de la mort d’Àngel Guimerà

el vendrell

L'art català desaparegut

Barcelona

Veu arrossegada del carrer

Barcelona
Ryûsuke Hamaguchi
Director de cinema

“Cada generació deixa els problemes per a la següent”

Barcelona
Ferran Palau
El músic de Collbató presenta disc i curtmetratge

“Sense idees boges, el país, culturalment, no avançaria”

Barcelona
Art

Patricio Reig indaga a La Mercè en la dialèctica de la mirada

Girona
Crítica

Passió per l’òpera

Crítica

L’humanisme que defensa la naturalesa

ARTS ESCÈNIQUES

“Vosaltres, els catalans”