Música

Estiu intens de la GIO

L’orquestra gironina actuarà en el concert de cloenda del Festival de Cap Roig al costat del cantant Andrea Bocelli el 22 d’agost, entre altres actuacions

La GIO també col·laborarà amb el grup Blaumut a Puigcerdà, Campllong i Manresa

La GIO , l’orquestra simfònica de les comarques gironines, oferirà aquest estiu nombroses actuacions al costat d’artistes de renom, en alguns dels festivals d’estiu més importants del país i en diversos formats.

Entre altres actuacions, acompanyarà el cantant melòdic italià Andrea Bocelli en el concert que posarà el punt final al Festival de Cap Roig, a Calella de Palafrugell, el 22 d’agost (a les 22 h). També actuarà al costat de la destacada violinista coreana Ye-Eun Choi a Llívia, el 3 d’agost (22 h), en la que serà la seva segona participació en el Festival de Música de la Cerdanya. El programa estarà dedicat de manera monogràfica a obres de Beethoven, i inclourà el seu Concert per a violí i la Simfonia núm. 3 Heroica, op. 55.

Per altra banda, una col·laboració amb el grup Blaumut durà la GIO a oferir tres concerts en diverses poblacions: el 23 d’agost (23 h) a la plaça de Santa Maria de Puigcerdà, el 31 d’agost (21,30 h) en el marc del festival Musicant a Campllong i el 15 de setembre (21 h) al Teatre Kursaal de Manresa.

Finalment, cal sumar a tota aquesta activitat la que duran a terme els tres caps de corda de la GIO amb la formació GIO Solistes Trio, que també protagonitzarà, en dos ambients més íntims, concerts als festivals de la Vall d’en Bas (el 20 de juliol, a les 22 h, a l’Auditori Can Trona) i Sant Gregori (el 30 de setembre, a les 18.30 h, a l’església de Sant Medir). En tots dos casos, els músics interpretaran les Variacions Goldberg de Bach, en el cèlebre arranjament per a trio de cordes de Dmitri Sitkovetski.

Un any per recordar

Aquest estiu d’intensa activitat serà el colofó d’una temporada 2017/18 de la GIO que va tenir un dels plats forts en el concert del sisè aniversari que va fer l’11 de febrer a l’Auditori de Girona, al costat de la pianista ucraïnesa Valentina Lisitsa, estrella de la música clàssica a YouTube.

Així mateix, cal destacar com a fites d’aquesta temporada l’èxit de l’espectacle titulat Maestro amb tres sold out al Gran Teatre del Liceu, en què la GIO va interpretar els hits de la música electrònica dels últims 25 anys orquestrats per Marc Timón i amb què va culminar la celebració del 25è aniversari de Flaix FM. També destaca la nova coproducció al costat de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), amb actuacions a Andorra i Perpinyà en la temporada del 25è aniversari de la Fundació ONCA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona