Altres

CLIMENT VILA I DAVID MORENO

PROMOTORS D’HORRORLAND, L’‘SCREAM PARK’ QUE OBRIRÀ 15 DIES A LA TARDOR A LA TÈRMICA DE CERCS

“Si Horrorland ens va bé serem fidels al municipi”

Fa anys que es dediquen al món de terror des de les empreses Insomnia Corporation i Horror Box i, a partir de l’11 d’octubre, s’uneixen per obrir el primer parc del terror del sud d’Europa

Per què vau decidir fer l’ HorrorlandPark ?
[David Moreno] Som fans del terror i tenim dues empreses: nosaltres som HorrorBox i ells, Insomnia Corporation; ens coneixem, som molt amics i hem viatjat pel món provant aquest tipus d’experiències que aquí no existeixen. A l’octubre vam tenir la sort que els amics del bloc OcioTerror ens van ensenyar un concepte nou que no coneixíem, l’scream park, que només existeixen a Europa al Regne Unit, Alemanya i Holanda. Ho vam viure en una granja-escola que agafen unes quadres i les transformen en un passatge del terror i vam pensar fer el mateix en algun lloc aquí, un scream park amb diferents hounted houses, escape room que és al que ens dediquem diàriament... Vivim del terror 365 dies de l’any i que la gent es mogui fins al Berguedà no ens fa por perquè la gent ho fa per esquiar i als nostres escapes a Berga i Gironella ve gent de tot Espanya. Nosaltres també ho fem a Barcelona i vam decidir unir-nos i crear-ho. I vam fem números i se’ns ha quadriplicat el que pensàvem invertir. Però no paren de sonar els telèfons i truca gent de tot Europa per venir-hi, buscant lloc on dormir. Restaurants, cases rurals, hotels i càmpings s’ompliran. Generem una activitat d’interès a la comarca quan s’acab la temporada de bolets i no ha començat la d’esquí. L’entorn d’aquest polígon industrial que queda entre una xemeneia d’una antiga central tèrmica, mines, vegetació i un pantà, ens encaixa
Com vau anar a parar a la tèrmica de Cercs?
[Climent Vila] Pel lloc. En principi buscàvem diferents coses; primer granges, després polígons fets per no haver d’invertir a construir. N’hi havia que estaven bé a prop de Barcelona, però eren més oberts i mal organitzats. Aquí es pot tancar el recinte i té moltes possibilitats.
Facilitats de l’administració?
[D.M.] Ha sigut complicat perquè ningú no sabia que anàvem a fer exactament... La por i el terror sempre ha generat com si fos una cosa molt banal i freaky, que tirant quatre teles, sang a la cara i una màscara pots fer un ensurt, i no és així. El centenar de persones que contractem, molts de la comarca, faran un càsting, formació, els recorreguts es plantegen perquè l’actor no pugui córrer cap risc, tindrà sortides d’emergència, adaptat a cadires de rodes... [C.V.] L’alcalde, Jesús Calderer, va veure claríssim que era una oportunitat per al municipi i la comarca, i hi va creure. Li vam portar un projecte treballat amb arquitectes en què fins i tot hem anat a Estats Units a comprar material inèdit. [D.M.] Amb la campanya de màrqueting en què hi col·labora el grup Cabroworld/Cabronazi, que té 32 milions de seguidors, en cinc minuts d’obrir el web van entrar 47.000 persones i van tombar-la. Som quatre joves de 30 anys que hem invertit el que tenim i el que no per portar aquí el que ens agradaria trobar i hem trobat i, si podem, millorar-ho. No pensàvem que els preus atractius pels fidels farien que les entrades vip i fastpast dels dies 20 i 27 estarien esgotades i que ens plantegem doblar en una altra nau l’escape room perquè s’ha rebentat l’aforament. I cal dir que la gent d’aquí s’hi ha abocat desinteressadament, perquè veuen que és ben parit per a la comarca i volen aportar el seu granet de sorra: Ray Tattoo de Berga ha fet els logos i el mapa; ens ajuda el ferroveller de Gironella, tenim suports en la logística i, fins i tot, ens han donat gàbies de conill.
Quantes n’heu venut?
[D.M.] Sabem que hi posa esgotat, perquè als del sistema de reserves no els ha donat temps de passar-nos les estadístiques.
Quanta gent vindrà?
[C.V] L’aforament és de 1.500 persones al dia i, si és necessari, podem pujar a 2.500. [D.M.] Encara que en diguin parc temàtic en realitat agafem el concepte d’espectacle itinerant, perquè no hi ha cap parc que duri 15 dies. Però és parc perquè és un recinte tancat i és temàtic perquè s’ha especialitzat en el terror. La gent es converteix en protagonista i interactuarà amb els actors. És un tipus d’espectacle que a Amèrica es diu atracció, perquè és atraient per al públic, no perquè hi hagi una muntanya russa.
Quantes naus teniu llogades?
[C.V] Tindrem set experiències totals amb cinc cases o passatges del terror assegurades per entrada i molt diferents. I hi haurà un scape room i una casa extrema. I després hi haurà la zona de fira de Cabraworld i la zona per menjar. A fora hi haurà certs personatges per amenitzar les cues.
I si moriu d’èxit, només 15 dies d’obertura?
[D.M.] Tant de bo es pugui repetir i fer-ho en dates especials com Sant Jordi, els divendres 13 o Sant Valentí. Tenim contracte fins al desembre, si Horrorland ens va bé serem fidels a Cercs i només amb la campanya de màrqueting hem rebut propostes d’altres llocs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona