Cinema

Nou guardó a ‘Timecode’

El film de Juanjo Giménez, millor curt dels Premis Europeus de Cinema, que van coronar la comèdia sueca ‘The square’

La comèdia sueca ‘The square’ arrasa en la 30a edició amb cinc premis importants

Un “Bona nit a tothom” en català van ser les primeres paraules d’un guanyador que es van sentir en la 30a edició dels Premis del Cinema Europeu, que es van celebrar ahir a Berlín, amb la comèdia sueca The square com a gran triomfadora. El cineasta barceloní Juanjo Giménez va recollir, pocs minuts després de les set de la tarda, el premi al millor curtmetratge europeu del 2017 per Timecode. Una sorpresa relativa, perquè aquest film sobre una parella de vigilants de pàrquing que es dediquen coreografies ja va guanyar la Palma d’Or al millor curt del Festival de Canes del 2016 i va estar nominat als Oscar del 2017. Estiu 1993, finalista en la categoria Discovery-Fipresci per la millor opera prima, finalment no es va endur el premi, que va ser per a Lady MacBeth.

La pel·lícula sueca The square, una paròdia del món de l’art contemporània dirigida per Ruben Östlund, va ser la gran guanyadora dels Premis del Cinema Europeu del 2017. Es va endur el premi de totes les categories en què estava nominada: millor pel·lícula europea, comèdia, director, actor (Claes Bang) i guió. Aquest film ja havia guanyat la Palma d’Or de l’últim Festival de Canes.

Oriol Tarragó va ser distingit amb el guardó al millor disseny de so pel seu treball a Un monstre em ve a veure, de J.A. Bayona, film que finalment no es va endur el premi del públic. Les sis nominacions del cinema estatal als Premis del Cinema Europeu del 2017 tenen un peu o dos en la indústria catalana. També eren finalistes i no es van endur cap reconeixement la coproducció islandesa i catalana La Chana, en la categoria de documental, i el curt Los desheredados, de Laura Ferré.

Altres guardons

Pel que fa als altres guardons, l’hongaresa Alexandra Borbély va guanyar el premi a la millor actriu per On body and soul! i el va recollir enmig d’un mar de llàgrimes. La producció polonesa Loving Vincent es va endur el premi al millor film animat, i un altre film del mateix país, Communion, va guanyar el títol al millor documental. Stefan Zweig: Adiós a Europa es va endur el premi del públic. El director rus Alexandr Sokurov i l’actriu francesa Julie Delpy van rebre premis honorífics pel conjunt de la seva carrera.La gala dels Premis del Cinema Europeu se celebra a Berlín els anys imparells, i va canviant de ciutat els anys parells. La cerimònia de la 30a edició es va allargar, com sol ser habitual, amb alguns discursos interminables, esquetxos pregravats o escenificats allà mateix (el català Àlex Brendemühl va ser un dels intèrprets i presentadors) i un guió que volia acontentar a tothom amb humor i reivindicacions solidàries com la igualtat de gèneres, la diversitat europea i la solidaritat amb els refugiats...).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen