Cinema

Cultura

La cantonada d’època

Filmen a la plaça Santa Maria de Mataró escenes d’una sèrie per a Movistar Plus basada en la novel·la ‘El día de mañana’, d’Ignacio Martínez de Pisón

El rodatge continua també a Caldes d’Estrac i Sant Vicenç de Montalt

Canvi d’època durant una setmana a la plaça de Santa Maria de Mataró, on la façana de la basílica ha quedat camuflada pels focus i les càmeres. La petita plaça del centre històric s’ha convertit en l’escenari per rodar algunes escenes de la sèrie El confidente, que l’any vinent té previst emetre Movistar Plus. La història, ambientada en la Barcelona dels anys seixanta i setanta, està basada en la novel·la El día de mañana, de l’escriptor Ignacio Martínez de Pisón. L’argument explica la vida del personatge, Justo Gil, un jove immigrant que arriba a Barcelona i s’acaba convertint en confident de la Brigada Social, la policia política del règim.

Divendres al matí, últim dia de rodatge, l’actor català Oriol Pla es passejava per l’única vorera reconstruïda per a l’ocasió, feta de plàstic igual que les llambordes que simulaven els carrers d’abans. A pocs metres, una jove s’hi acostava caminant mentre al fons brillava un taxi de color groc i negre, per identificar la Barcelona de l’època.

Les escenes s’han gravat en una única cantonada de la plaça. L’acció transcorre just al davant de la botiga Forum, que amagava per uns dies el seu rètol per convertir-se en la ficció en la llibreria Román. Focus, micròfons i les teles verdes per superposar el croma envoltaven aquest tram de la plaça.

A la cantonada els antics aparadors del local comercial es convertien en una nova botiga, ara plena de joguines antigues, on els actors també entraven per gravar.

A peu de carrer un centenar de figurants, actors i extres esperaven pacients el seu torn. Abans, però, l’equip de rodatge havia d’assegurar que el trànsit ja restringit als veïns quedava tallat i que cap operari de les obres més properes fes més soroll del compte. A l’ordre de silenci i acció s’acumulaven les hores de rodatge i algunes ja buscaven la foscor del dia. Al vespre i amb sirenes posades, un vehicle gris de la policia era perseguit per un Seat 124 a tota velocitat.

Els veïns i curiosos han seguit de prop el rodatge i els amants dels cotxes s’han meravellats aquests dies amb les relíquies que s’han deixat veure. “El 600 d’ahir l’havien d’empènyer perquè ja no els anava”, comentava un dels veïns que cada dia no es perd els moviments. El darrer dia de rodatge, al mig de la plaça, el cotxe de la funerària estava aparcat amb el taüt a dins.

El rodatge, sota la direcció de Mariano Barroso, s’ha allargat una setmana a Mataró. Abans de sortir al carrer, però, ja s’havien gravat escenes a l’edifici de la Llar Cabanellas, on ja s’han rodat altres pel·lícules. També es va gravar en una antiga impremta de la ciutat. L’equip tècnic i d’actors que participa en la sèrie, produïda per Mod Producciones, es desplaçaran les pròximes setmanes fins a Caldes d’Estrac i Sant Vicenç de Montalt. Algunes de les primeres imatges maresmenques, però, es van gravar a Montgat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

Una marató de llibres i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran