Cinema

Un Merlí sol i en crisi

TV3 estrenarà dilluns la tercera i última temporada de la sèrie que protagonitza Francesc Orella, que avança l’horari de les emissions a les 21.55 h

“Veurem un Merlí en crisi personal i professional”, avança Francesc Orella sobre la tercera temporada de la sèrie, que s’estrena demà passat a TV3. L’actor creu que “està bé que es posin a prova els personatges, com passa també a la vida”, i assegura que la nova temporada serà “emocionalment intensa, fosca, adulta; alguns alumnes es faran grans de cop”. “Els filòsofs i els temes que es tracten –hi afegeix– seran d’una gran envergadura, i continuarà havent-hi drama, amor, humor, sexe...”

Merlí estrena horari d’emissió, els dilluns a les 21.55 h, després del Telenotícies nit. Una vella reivindicació que té a veure, segons el director de TV3, Vicent Sanchis, amb la demanda dels espectadors i amb el fet que de moment no s’emetrà Crackòvia. Això permetrà programar una mena de nit temàtica de Merlí: després de cada un dels catorze episodis de la sèrie, s’emetrà el programa Merlinari, que recull les opinions d’estudiants de dotze instituts de Catalunya sobre els temes que apareixen a la sèrie. Merlinari també serà un making of dels capítols amb opinions dels actors que encarnen els Peripatètics: Carlos Cuevas, Júlia Creus, Pau Poch, Laia Manzanares, Marcos Franz, Candela Antón, Adrián Grösser, Elisabet Casanovas, Albert Baró, Iñaki Mur...

Sol i amb problemes

El primer episodi de la sèrie es va estrenar en una première abans-d’ahir a la tarda al Teatre Nacional de Catalunya. En una roda de premsa prèvia, Héctor Lozano, creador i guionista de Merlí, va explicar que la concepció de la tercera temporada “va venir de les circumstàncies: hi havia dos personatges que no hi podien ser, la mare i el fill d’en Merlí, en Bruno, i això era un problema, perquè el protagonisme del nucli familiar fallava”. A partir d’aquí, diu que va pensar en Solo en casa (“no és broma”, va assegurar) per “fer del problema la solució”. Així, veurem un “Merlí sol, això és el nucli de la trama”. “Té problemes amb la parella, i arriba una nova professora d’història, la Silvana (Carlota Olcina), que té els alumnes meravellats, i en Merlí es posa gelós.” Un altre personatge que s’incorpora és en Gabi (Pau Vinyals), el nou professor de literatura, que aportarà, segons Héctor Lozano, “una mica d’humor a una temporada més fosca, però que no deixa de tenir llum; Merlí seguirà barrejant els gèneres del drama i la comèdia, però cap dels dos serà massa intens”.

El realitzador, Eduard Cortés, deia que “tenia dubtes de si tres temporades no era massa poc”, però ara li sembla “molt bé”: “Ens ha permès tenir un arc molt metabolitzat”, sense continguts innecessaris. Ja fa molts anys que dirigeix, però confessa: “No havia viscut mai un final de rodatge com el d’aquesta sèrie, l’últim dia va ser antològic; ha tingut èxit, però l’important és com l’hem viscut, com ens ha afectat emocionalment.”Vicent Sanchis, director de TV3, diu que s’està estudiant la possibilitat de produir una sèrie amb una fórmula semblant, però no en va avançar cap detall. “Si val la pena recuperar algun personatge, perfecte, però no ho hem pensat encara.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda