Teatre

teatre

‘Guantanamera’ obre demà el dissetè Fitag

La companyia El Mirall oferirà una divertida i àcida reflexió sobre el teatre amateur i el teatre professional

El Teatre Municipal de Girona acull demà la inauguració de la 17a edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, el Fitag 2017 . Tot seguit, la companyia El Mirall, de Blanes, encetarà el festival amb l’obra Guantanamera, una comèdia fresca amb estètica contemporània que aposta per l’humor negre i que parla del teatre dins del teatre. El Mirall, que el 2016 va complir 30 anys, ha participat en el Fitag en nombroses ocasions. La companyia ha estat seleccionada i premiada en el Visionat i en les campanyes de teatre de la Diputació de Girona.

L’obra, que té guió i direcció del fundador del grup, Pep Alim, es presenta com “un retorn als orígens i a l’essència de la manera de treballar i expressar-se” d’El Mirall. Escenificant un segrest estrambòtic i realista, el grup blanenc proposa una divertida i àcida reflexió sobre el teatre amateur i el teatre professional, i també “sobre com pot resultar de perillosa una afició quan cau en mans de fonamentalistes la praxi teatral”.

D’altra banda, el Fitag ja va preestrenar-se ahir amb la coproducció catalanopolonesa Un barret de copa, que es va representar a la sala La Cate de Figueres, dins el cicle paral·lel Fitag Municipis .

En aquest apartat del festival, aquest any cal destacar com a nova incorporació al projecte la localitat de Campdevànol, que acollirà l’obra Upside Down! The Reverse Side of the Earth, representada per la companyia russa Theatre-studio Muesli. Campdevànol s’afegeix a Figueres, Puigcerdà, Sant Gregori, Palamós, Sant Pere Pescador, Salt, Vidreres, Lloret de Mar, Llançà i Maçanet de la Selva.

LEX XIFRES

28
companyies participaran en aquesta 17a edició, que tindrà lloc del 29 d’agost al 2 de desembre a Girona.
54
funcions conformen la programació, en una edició que s’expandeix als barris, amb Montjuïc com a nou espai.

El Galliner hi participa per partida doble

El Galliner participa en el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (Fitag) amb quatre propostes, que es podran veure diàriament a l’Espai Galliner. Del 30 d’agost al 2 de setembre a partir de dos quarts de vuit del vespre.

Per ordre d’actuació, primer Stockholm, una proposta a càrrec de Noa Aymamí, Txell Brunsó, Santi Gavaldà, Clara Mir, Quim Serrats i Èric Serrano; Un poquito de ti, amb Roger Farrarons; Necessites un psicòleg, un text de Frank Bayer a càrrec de Xavier Mercader i Albert Pujadas; Les feministes, de Txell Brunsó, Aina Casadevall, Clara Mir, Eloi Sànchez i Xènia Sancho; i per als més menuts (entre 3 i 10 anys), al Petit Fitag, dissabte 2 de setembre a partir de les 12 del migdia, el grup Petits C de l’Escola presentarà el seu taller de fi de curs titulat Clowns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LLENGUA

Joan Vall: “La llengua es defensa a les urnes”

BARCELONA
cultura

Jusèp Boya, Gemma Carbó i Rosa Lluch Bramon seran els experts que assessoraran el procés per escollir el nou director del Muhba

barcelona
LLIBRES

Litterarum dedicarà la propera fira a reivindicar l’art com a teràpia

BARCELONA
Cultura

Mor als 89 anys el periodista i escriptor francès Bernard Pivot

ART

Torrent Pagès “reneix” en una exposició a la Fundació Valvi

Girona
TEATRE

Joan Lluís Bozzo torna al teatre amb un documental sobre salut mental juvenil

BARCELONA
TEATRE

El TNC furga en la comèdia dramàtica de família a ‘Amnèsia’

BARCELONA
Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona