Els promotors de Lo Submarino de Rasquera obren una sala de concerts musicals a Reus

S'inaugura el 15 de gener amb un concert encapçalat per Bongo Botrako

El local que havia estat el del pub La Misión, a la riera d'Aragó, serà la seu de Lo Submarino de Reus: «Ens va sorgir l'oportunitat de La Misión, un pub que ja programava música en directe i que, per tant, ja estava preparat per al nostre projecte.» Víctor Bladé, propietari de la sala de la Ribera d'Ebre, explica que la seva aposta reusenca respon a l'objectiu que Lo Submarino es va marcar el maig de 2005, en què va obrir les portes: «Programar concerts de grans bandes i de músics del territori. Però a la gent de fora li costa agafar el cotxe i desplaçar-se a Rasquera. Per això som nosaltres els que hem vingut a Reus.» Tampoc no van dubtar a l'hora de triar la ciutat del Camp on instal·lar-se: «A Reus hi ha molta activitat i festivals culturals. Això ens permetrà oferir la sala a altres promotors o institucions perquè hi organitzin alguns dels seus actes.»

Lo Submarino de Reus obrirà, enmig d'una gran expectació entre els músics del Camp de Tarragona, el 15 de gener, amb un programa que inclou les actuacions de Bongo Botrako, una banda de mestissatge i fusió del Camp que és a punt de publicar el seu primer disc; el dj reusenc OGT, alter ego de Tito Salvat, discjòquei resident de la sala Apolo de Barcelona, i el dj Mackueing, és a dir, el mateix Víctor Bladé.

Les entrades per al concert costen sis euros a taquilla i cinc si es compren de forma anticipada, a les botigues musicals de Reus Batabat Kulture i Game Over Shop o a Atrapalo.com. La sala programarà música en directe cada setmana, una oferta que combinarà amb altres actes culturals, com màgia, monòlegs o sessions de cinema fòrum. Tal com està en aquests moments el panorama de la música en directe a Catalunya, Víctor Bladé assumeix un risc en la decisió de gestionar dos locals de concerts: «Però és el que ens agrada fer. A Rasquera també hem procurat que els preus de les entrades no fossin gaire elevats, perquè el poder adquisitiu és el que és a les comarques agràries. Això no et dóna gaire marge de maniobra.»

Lo Submarino de Rasquera és membre de l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (Assac). Des que va obrir, s'ha convertit en la sala de concerts de referència de les Terres de l'Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.