Cinema

Nou curs amb la màgia de ‘Merlí’

Un institut en desús és l’escenari del rodatge de la tercera i última temporada de la popular sèrie de TV3

“Jo ploro molt. Vaig plorar en el final de la primera, en el final de la segona, i el final de la tercera serà dramàtic.” Carlos Cuevas, el Pol de la sèrie Merlí, confessa amb una passió pròpia d’adolescents l’estat d’ànim que, si fa no fa, comparteixen els seus dotze companys d’institut de la sèrie Merlí. El 28 de juliol acabaran el rodatge de la tercera i última temporada. Però dijous passat, en un vell institut en desús del barri de la Vall d’Hebron, l’ambient no era de llàgrimes, sinó d’enrenou i animació: actors i grups de joves figurants amunt i avall, crits de “silenci” i “talleu”, grups de gent canviants en cada escena... Estaven rodant diverses escenes al passadís de les taquilles.

Durant una pausa, el realitzador Eduard Cortés parla sobre les claus de l’èxit de Merlí: “El personatge de Merlí ja era molt bo al guió, i Francesc Orella n’ha fet una creació personal que ha establert molta empatia amb l’espectador”, reflexiona. I hi afegeix: “També és important la veritat de la sèrie, és molt poc impostada. Si els adolescents no hi veiessin veritat i no s’hi sentissin reflectits, la refusarien.” Cortés avança que la sèrie “acaba amb un gran clímax que deixarà l’espectador molt sorprès”.

Merlí en crisi

Francesc Orella comenta: “L’essència del personatge no canvia, però li passaran algunes coses en aquesta temporada que sorprendran l’espectador, i es posarà en qüestió el Merlí personalment i professionalment. Diguem que veurem el Merlí una mica en crisi.” Per a l’actor, “un dels grans mèrits de la sèrie és que hi ha hagut debat, i no només a nivell de l’ensenyament, hi ha hagut debat entre mestres, mestres i alumnes, i pares i fills”.

Tot i que la temporada és a mig rodar i s’estrenarà al setembre a TV3, Francesc Orella també parla de comiats: “És increïble el que ha passat amb aquesta sèrie i, és clar, sap greu que s’acabi, tot i que també penso que tres temporades és una bona durada i hem de passar a altres coses. Però el Merlí el portaré a sobre durant temps i amb molt d’afecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona