Música

Marta Pérez publica el seu primer àlbum, ‘Punctual’

La cantant cassanenca, coneguda pel seu treball amb Acousters i Les Anxovetes, presentarà dissabte aquest treball a l’Auditori de Girona

El disc inclou deu temes de pop-folk en anglès

  • La portada del disc JÚLIA QUINTANA.
  • Marta Pérez JÚLIA QUINTANA.
  • VÍDEO: Els vídeos de Punctual

La cantant i compositora cassanenca Marta Pérez presentarà aquest dissabte el seu primer àlbum en solitari, Punctual ( DMusical ), en un concert a la sala de cambra de l’ Auditori de Girona (21 h, 6 euros). “El disc es titula puntual, en anglès, tant en el sentit d’arribar a l’hora com en el d’una cosa ocasional. Inclou deu cançons que són històries, reflexions i impressions. L’únic element en comú de tots els temes és el canvi: el desig de canvi, la intenció de canvi, el moment de canvi. Però no va ser premeditat, ho vaig descobrir quan ja tenia el disc acabat”, afirma Marta Pérez .

Coneguda fins ara pel seu treball amb Acousters i amb el grup d’havaneres Les Anxovetes, Marta Pérez aposta en solitari pel “pop-folk indie, amb Wilco com a primera referència” –s’hi podrien afegir, per exemple, els 10.000 Maniacs de Natalie Merchant– i cantat íntegrament en anglès. “M’agrada la plasticitat i la sonoritat de l’anglès, però cantar en anglès també és com un joc, una manera de ser algú altre, amb una disfressa o una màscara”, diu aquesta professora d’anglès a l’Escola Oficial d’Idiomes de Girona que va passar el tercer any de carrera a Califòrnia.

Marta Pérez és autora de les lletres i la música de les deu cançons de Punctual –“Després de treballar el procés compositiu entre els cinc membres d’Acousters, ara faig exactament les cançons al meu gust”–, però una peça clau en el seu projecte és el productor i guitarrista Jordi Bastida (Trau, Els Pets, Llúmia), amb el qual la cantant va començar a anar a classes de guitarra quan vivia a Barcelona, una ciutat amb la qual va tenir “una història d’amor i desamor” plasmada en una cançó titulada justament Barcelona. “Hi vaig viure molt de temps i vaig arribar a pensar que m’hi quedaria la resta de la meva vida, però va arribar un moment en què la ciutat ja no m’agradava gens i volia anar-me’n. Ara fa tres anys que estic a Girona.”

Després de debutar en directe la tardor del 2014, Marta Pérez va publicar el gener del 2015 un primer EP, titulat Green fields, white thoughts, amb quatre cançons enregistrades amb l’únic acompanyament de les guitarres acústiques i elèctriques de Bastida. “És un disc molt aeri i intimista. Amb la guitarra, en Jordi sap crear moltes atmosferes i colors, i sobretot genera molt d’espai.” En el cas de Punctual, enregistrat als estudis Ground de Cornellà del Terri, hi ha més ingredients: el baix i el contrabaix de Pedro Campos i la bateria i les percussions de Jose Benítez, que completen també la banda de directe. A més, en el disc han col·laborat Carles Camós, d’Acousters (orgue Hammond i piano), i les seves companyes a Les Anxovetes, Tona Gafarot i Montse Ferrermoner, fent veus. Mesclat per Jordi Mora i masteritzat per Víctor Garcia, Punctual ha tingut una lenta i llarga gestació durant gairebé dos anys. “Realment, és slow music, tant pel que fa al concepte com al procés d’elaboració”, diu ella.

El disc s’obre amb la cançó més personal, Atonement –“Es diu expiació perquè em vaig equivocar molt i tenia un gran desig d’expiar, de demanar perdó”–, i també hi ha dos temes basats en còmics: Blue smoke, en Un poco de humo azul, de Denis Lapière i Rubén Pellejero, i The property, en La propiedad, de Rutu Modan, la història d’una jueva que torna a Varsòvia a la recerca d’una antiga propietat familiar perduda durant la guerra. El còmic també és molt present en l’acurat disseny gràfic del CD, obra de Júlia Quintana, que ha interpretat lliurement els deu temes del disc en diferents vinyetes en què apareixen frases extretes de les cançons. Quintana també ha creat vídeos amb il·lustracions seves per a tots els temes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

El Bòlit de Girona dona vida i visibilitat a l’aire

Girona
Festival

Neix De Soca-rel, festival literari de la llera del Ter

Barcelona
llibres

Josep M. Quintana novel·la el desterrament de Nahmànides

Girona
arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA