Cultura popular

El Festival d'Ullastret creix i aposta per la teatralització

La tercera edició d'Indika vol ser la culminació d'un ambiciós pla de projecció que ha fet que es canviïn les dates i es passi a fer el 3 i 4 de juny

Es faran molts de tallers i activitats

La tercera edició d'Indika, el gran festival a Ullastret d'aquest poble iber, que estava establert al nord-est de Catalunya, vol representar un salt qualitatiu fent una clara aposta per donar a conèixer aquesta cultura. Aquest any es canvia la data i passarà a fer-se el 3 i el 4 de juny.

Una aposta important seran les visites teatralitzades; un dels comerciants més importants de la ciutat ibèrica d'Ullastret, Baspedas, ensenyarà com era casa seva i explicarà a què es dedicava; i Bintar, una antiga habitant de la ciutat, farà un viatge en el temps i apareixerà enmig del nucli històric en plena època medieval. El festival es vol allunyar de tota la parafernàlia al voltant d'aquestes activitats i tot estarà relacionat amb el món dels indigets. Per tercer any consecutiu, l'Ajuntament d'Ullastret i el Museu d'Arqueologia de Catalunya-Ullastret uneixen esforços pe oferir activitats de caràcter familiar i participatives, com ara tallers, visites guiades, activitats infantils i concerts, que es desenvoluparan al llarg de tot el cap de setmana a la ciutat ibèrica i al nucli històric d'Ullastret. Les activitats són molt diverses, com ara un taller d'escriptura, un de ceràmica i, fins i tot, un de fer monedes.

Gastronomia i música

A més d'aquestes activitats, els establiments oferiran tastets ibers durant tot el dia. I al voltant de la muralla medieval s'instal·laran parades amb productes que havien format part de la cultura ibèrica.

Bauma ens proposa un fascinant viatge per tot Europa a través de la seva música tradicional. Cinc músics sobre l'escenari fent sonar una àmplia i diversa varietat d'instruments de diferents procedències.

LA XIFRA

6.000
eren els habitants
de la ciutat ibèrica del puig de Sant Andreu i l'Illa d'en Reixac, que forma el jaciment d'Ullastret.

Un viatge al passat amb realitat virtual

El viatge al passat no és possible encara, però sí que es pot simular. Una de les atraccions més destacades d'aquesta tercera edició serà un viatge a ara fa més de 2.200 anys mitjançant un audiovisual que es podrà veure amb unes ulleres de realitat virtual de darrera generació. El viatge permet recórrer els carrers, entrar a les cases, descobrir el paisatge i, fins i tot, en un espectacular tram final, fer, a vol d'ocell, un viatge fins al poderós enclavament de la illa d'en Reixac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona