Besalú i Arles s'uneixen amb una ruta cultural

Els ajuntaments de Besalú i Arles (Vallespir) estan preparant una ruta cultural entre els dos municipis, aprofitant el seu agermanament i el fet que tenen en comú un patrimoni arquitectònic medieval. Els extrems de la ruta seran els monestirs de Sant Pere (de Besalú) i de Santa Maria (d'Arles) i queden per concretar els punts intermedis. La tècnica de turisme de Besalú, Maria Fauró, ha explicat que la intenció és que ruta passi per Lladó, Terrades, Costoja i Sant Llorenç de Cerdans i que s'editi una publicació que serveixi de guia a les persones que vulguin fer la ruta. El llibret o el fulletó inclourà els elements d'interès arquitectònic i històric, però també altres aspectes culturals com ara la gastronomia.

Aquest dissabte delegacions dels dos ajuntaments faran, amb cotxes, la ruta des de Besalú. Tant en aquesta vila com a Arles descobriran unes plaques de ferro que deixen constància del seu agermanament, que es remunta a fa una dècada. Fins ara s'han fet intercanvis en motiu de les fires medieval i de la forja, així com audicions de les respectives escoles municipals de música, entre d'altres activitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood

Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona
Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona

Últim dia per veure les noves tendències del circ al Trapezi

REUS

Les Festes de Maig omplen els carrers de música i cultura popular

LLEIDA