cultura

Berga viu la Fira de Maig més animada dels últims anys

La mostra ha consolidat el disseny dels estands que es va impulsar l'any passat i ha incorporat noves activitats en paral·lel

El dia va aguantar dilluns i va contrarestar una primera jornada passada per aigua

Milers de persones han passat aquest cap de setmana pel passeig de la Indústria de Berga per viure una de les edicions de la Fira de Maig més atractives dels darrers anys.

Tot i el mal temps de diumenge, amb pluges que van fer que hi hagués menys afluència de l'esperada, ahir la meteorologia va acompanyar i el Vall va quedar ple de gent pràcticament de manera ininterrompuda durant tot el dia. “Sabíem que les previsions meteorològiques no eren bones, però ja ens ha anat bé que la pluja caigués el primer dia en lloc del segon. Hem començat ensopits però hem acabat animats”, va reconèixer el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Berga, Francesc Ribera.

Enguany, tal com va passar en l'edició del 2016, l'organització ha aprofitat el pont de l'1 de maig per muntar una fira de dos dies, en comptes de fer-la d'un com en les edicions passades. A més, la fira ha consolidat el seu format i disseny, amb estands fets a base de palets que es van implantar per primera vegada l'any 2016.

També han guanyat protagonisme les activitats paral·leles, ja que, a banda de les tradicionals exhibicions a l'escenari de la plaça Viladomat, l'organització ha potenciat els espectacles amb un segon escenari, a l'altura de l'ambulatori, i una pila d'ofertes d'oci per al públic que s'acostava al Vall.

El tall del trànsit, un èxit

Una altra gran aposta d'aquesta edició de la Fira de Maig han estat les restriccions del trànsit a la zona del passeig de la Indústria. L'organització va prohibir l'estacionament i circulació dels vehicles als carrers de la fira per crear un espai únic i vincular els paradistes i expositors amb els comerços de la zona. Ha estat una bona idea.

Alguns propietaris de bars del Vall van assegurar que hi havien notat un canvi. Tot i que les terrasses eren plenes, com gairebé cada any, l'absència de cotxes feia que hi hagués més ambient que mai. I això, tant clients com propietaris ho van aplaudir.

Però la idea també va implicar que es desaprofitessin moltes places d'aparcament. Per això, l'organització va condicionar diverses esplanades per tal que paradistes i visitants hi aparquessin el seu vehicle. Segons el regidor Ribera, en algun moment va quedar tot ple i llavors la gent es va haver d'espavilar, però “no hi va haver grans problemes”.

Més estands

El regidor també va afirmar que la Fira de Maig d'aquest any també ha guanyat en expositors: “Sempre ens movem en les mateixes dades, però sí que es veritat que aquest any hem anat tan plens que no hem pogut incorporar-ne cap a última hora.” Ribera calcula que n'hi va haver entre sis i vuit més, ja fossin entitats o empreses de la comarca o veïnes.

LES FRASES

Vam començar ensopits per la pluja però hem acabat animats, amb un dia que ha aguantat
L'aparcament va quedar ple a alguna hora i la gent es va haver d'espavilar, però no hi va haver grans problemes
La demanda per ocupar estands ha augmentat i no hem pogut acceptar ningú a última hora
Francesc Ribera
regidor de promoció econòmica a l'ajuntament de berga


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona