cultura

Festes i tradicions

Multituds al carrer durant les processons

A Manresa, Igualada i Moià, els carrers s'omplen de passos

Les caramelles, protagonistes per Pasqua

Les processons han tornat a ser les protagonistes de la Setmana Santa a diverses poblacions de la Catalunya central. A Manresa, ahir, es va fer la 18a edició de la processó del Divendres Sant, que va aplegar desenes de persones que volien veure de prop els passos, entre què aquest any no hi havia el de la Congregació de la Mare de Déu de la Bona Mort. L'horari i el recorregut van ser els mateixos de l'any passat i enguany es va recuperar la Venerable Congregació de la Verge dels Dolors, que feia un parell d'anys que no sortia.

A Igualada, en espera de la processó d'homenatge al Sant Crist (dimarts vinent) que s'organitza des de fa 427 anys, dijous i divendres al vespre hi va haver les del barri de Fàtima, amb imatges de la Confraria de Jesús Nazarè d'Igualada i del Sant Enterrament i Maria Santíssima dels Dolors. A Moià, la processó d'ahir va tenir la participació d'unes 200 persones. El seguici va constar de sis misteris i el recorregut va durar una hora.

I ara, les caramelles

Avui, demà i dilluns de Pasqua Florida, les caramelles seran les que prendran els carrers i places de la Catalunya central. Al Bages, les de Súria, considerades les més importants de Catalunya, aquest any tenen la participació de més de 500 caramellaires i vuit colles. Però també n'hi haurà en altres poblacions, com ara Cardona, Callús, Sant Joan de Vilatorrada, Rajadell, Sant Vicenç de Castellet i Sant Martí de Torroella. A Osona, les de major renom són les del Roser de Sant Julià de Vilatorta (Creu de Sant Jordi 2016), amb més de 425 anys d'existència. Cada any, estrenen una peça nova i el dia 23 celebraran el 40è Aplec Caramellaire. Entre altres municipis osonencs, també es faran, per 38è any consecutiu des de la seva recuperació, les de Santa Eulàlia de Riuprimer. Al Berguedà, hi haurà actuacions caramellaires a Berga, Puig-reig, Vallcebre, Gósol, Bagà, Avià i Gironella, per exemple. A l'Anoia, les més importants són les centenàries de la Comissió de Caramelles de Sant Martí de Tous, que enguany rep la Creu de Sant Jordi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

saragossa
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA

El festival Flors i Violes espera batre rècords de públic

palafrugell
DANSA

El Mercat convida dues coreografies noruegues a ballar complexes celebracions

BARCELONA
patrimoni

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona