cultura

Més de 40 editorials i 70 autors al Vila del Llibre de Montblanc

La capital de la Conca serà la tercera població rural on es fa la fira del llibre independent, l'1 i el 2 d'abril que ve

Montblanc serà el marc de la fira del llibre independent més gran de Catalunya, fora de Barcelona. Un total de 45 editorials independents han confirmat l'assistència a la mostra, que tindrà lloc el cap de setmana de l'1 i el 2 d'abril. Es tracta del festival Vila del Llibre, un esdeveniment literari rotatiu, impulsat per una entitat amb el mateix nom, que ja ha passat per les poblacions de Bellprat (Anoia) i Cervera (Segarra). A l'èxit d'assistència d'editorials petites, cal sumar-hi la d'autors convidats, amb prop d'una setantena i amb escriptors de renom com ara Matthew Tree, Màrius Serra, Víctor Amela, Martí Gironell i Roser Capdevila.

Quan falten vint dies per Sant Jordi, la mostra servirà de preestrena de les novetats editorials; a més, s'han programat fins a vuitanta activitats literàries per a tots públics, des d'un taller de jeroglífics sobre els monuments de Montblanc fins a una exposició d'una antiga màquina d'impremta del 1914, encara en funcionament.

A més de la presentació de nous títols, el programa oferirà un cicle de dotze taules rodones centrades a descobrir “els invisibles de la literatura” –amb relació a tots aquells agents que queden en un segon pla, com ara traductors, il·lustradors i documentalistes–. Hi haurà tallers, espectacles poètics, musicals i teatrals, així com xerrades amb autors, a banda que places, comerços i baixos de cases de l'interior del recinte emmurallat de Montblanc es convertiran durant un parell de dies en biblioteques de llibres vells i nous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona