L'UJI aprofundeix a la postguerra civil amb el Congrés Exili i Cultura

La Universitat Jaume I de Castelló inaugura demà el Congrés Exili i Cultura, que té com a objectiu «recordar la dura situació que molts personatges del món de la cultura van haver de viure i aprendre'n », segons ha expressat la institució en un comunicat. El congrés, que tindrà lloc de l'1 al 4 de desembre, s'emmarca en el projecte Setanta anys després que busca aprofundir en l'estudi de la cultura de l'època posterior a la guerra de 1936-1939 amb activitats a Espanya, França i Mèxic.

Les jornades s'obriran l'1 de desembre a la sala d'actes de la Fundació Universitat Empresa de l'UJI amb la conferència del professor de la Universitat de València Vicente Sánchez Biosca sobre la memòria audiovisual de l'exili. Durant la primera jornada el periodista Fernando Bellón parlarà de la figura de l'artista exiliat Josep Renau, mentre que el professor de l'UJI, Hugo Doménech, impartirà la conferència «Una instantània de la diàspora republicana: d'Agustí Centelles a Robert Capa”.

El dia 2 de desembre, en l'Hotel Voramar de Benicàssim, els assistents al congrés tindran l'oportunitat de conéixer la importància que va tindre Benicàssim com a hospital de les brigades internacionals i repassaran la situació d'escriptors del País Valencià a l'exili. Les ponències previstes per als dies 3 i 4 de desembre, en l'edifici de la FUE-UJI i en la Fundació Max Aub de Sogorb, respectivament, giraran entorn dels sentiments, les situacions i les sensacions que els exiliats tenien i compartien lluny de la seua pàtria.

El congrés també tindrà dues exposicions i un concert com a activitats complementàries. La mostra Castelló sota les bombes, en què ha col·laborat el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, es pot veure en el vestíbul de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de l'UJI. L'exposició El paper de la diferència, s'exhibeix en la llibreria Babel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic