cultura

ibercamera

programació

Ibercamera celebra els deu anys amb pesos pesants

Valeri Guérguiev, Vladímir Fedosséiev, els Nens de Windsbach i la Simfònica de Ràdio Frankfurt encapçalen una programació de luxe

El Cicle de Cambra ha crescut un 37,5% en abonats

“Sembla un miracle que avui estiguem celebrant els nostres primers deu anys”, declara el president d'Ibercamera, Josep Maria Prat. Són els mateixos anys que fa que està en marxa l'Auditori de Girona, inaugurat el mes de maig del 2006, i al qual al cap de pocs mesos l'entitat musical va contribuir a la programació de la temporada estable de concerts de música clàssica. A partir del 2008, amb vocació descentralitzadora, es va programar la primera temporada amb un èxit que, any rere any, ha anat creixent i consolidant un públic fidel i entusiasta fins a arribar als 78 concerts programats, les 38.735 localitats venudes i els 588 abonaments anuals. “Hem volgut ser un digne contingut per a un gran continent”, resumeix Prat.

Per celebrar aquesta efemèride, Ibercamera ha concebut una programació extraordinària, confeccionada com en les anteriors edicions per deu concerts. I qui si no l'Orquestra Simfònica del Teatre Mariïnski, dirigida per Valeri Guérguiev i que ja ha actuat a Girona quatre vegades, per inaugurar el 29 de gener la temporada amb un concert en què interpretaran dues obres menys conegudes de Rakhmàninov –El conte del tsar Saltan i Danses simfòniques, op. 45– i dues peces de dos dels compositors preferits del director: Rimski-Kórsakov i Liàdov.

A continuació, noms destacats de la clàssica a escala mundial desfilaran per l'escenari de l'auditori gironí, com són l'Orquestra Filharmònica Nacional d'Hongria –que dirigeix János Kóvacs en substitució de Zoltán Kocsis arran de la sobtada mort del mestre– (19 de febrer); El Cor de Nens de Windsbach cantant la Missa en si menor de Bach (26 de març); l'Orquestra Txaikovski de Moscou, amb la solista Varvara al piano, interpretant El trencanous (23 d'abril), i l'Orquestra Simfònica de Ràdio Frankfurt per oferir per primer cop La consagració de la primavera de Stravinsky sota la direcció d'andrés Orozco-Estrada (27 de maig).

Estrelles internacionals que es combinaran amb joves talents del país, a les carreres dels quals Ibercamera contribueix com a plataforma de llançament. En aquest sentit, aquest any el Cicle de Cambra oferirà una programació excepcional: el concert que protagonitzaran Varvara i Pau Codina, un duo que va debutar en el Festival de Cervià de Ter amb gran èxit, i Arnau Tomàs, que completarà les Suites de Bach.

El Cicle de Cambra ha crescut un 37,5% en nombre d'abonats respecte a l'any passat. Ibercamera també aposta per continuar impulsant la presència de menors de 29 anys promovent abonaments per a joves a 7 euros per a la sala Montsalvatge i a 5 euros per a la Sala de Cambra. Per a més informació, Ibercameragirona.cat .

LA XIFRA

38.735
localitats venudes al llarg d'aquests deu anys d'Ibercamera i després de 78 concerts programats

“I quan tornem a actuar a Girona?”

El 29 de gener tindrà lloc el concert commemoratiu d'aquest desè aniversari d'un cicle que ha contribuït de manera decisiva a consolidar la tradició simfònica a Girona i que ha situat la ciutat en el panorama musical internacional gràcies a la presència de formacions simfòniques i artistes de prestigi. Sense anar més lluny, com explica Josep Maria Prat, el director d'Ibercamera, el mestre Valeri Guérguiev sempre pregunta: “I quan tornem a actuar a Girona?” Prat està convençut que el clima que es crea als concerts de Girona és únic, a causa de l'extraordinària recepció i entrega del públic gironí, segurament no tan avesat a gaudir tan sovint de grans orquestres.

Tot això explica que el nombre d'abonats no pari de créixer, tant, que els organitzadors creuen que s'ha tocat sostre, amb més de 600 (588 a la Sala Simfònica i 88 a la de Cambra), la qual cosa suposa un 131,5% de creixement des del 2008, amb els 254 primers abonats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA