cultura

Sarral s'erigirà el 2017 com a capital de l'alabastre

El municipi de la Conca vol commemorar l'any vinent el centenari de la implantació del primer taller mecanitzat

L'alcalde de Sarral, Josep Amill, ha anunciat que el municipi dedicarà l'any 2017 a la commemoració del centenari de la implantació del primer taller mecanitzat d'alabastre a la vila. Si bé amb anterioritat el 1917 ja s'havien fet creacions a partir d'aquest material a Sarral, no va ser fins a aquesta data –ha remarcat Amill– que l'activitat pren una dimensió de producció artesana.

Properament es presentarà el cartell anunciador d'aquest esdeveniment, amb el conjunt d'actes que s'organitzaran al llarg de l'any per donar a conèixer tant la pedra com el treball d'aquest material i les peces que se n'han elaborat. Actes que, explica l'alcalde, aniran des de conferències fins a visites a la pedrera d'alabastre local, passant per visites a espais on hi ha treballs emblemàtics amb aquest material produïts a Sarral.

En aquest sentit, ha destacat que algunes de les peces elaborades en tallers del municipi actualment es troben en espais tan rellevants com el monestir de Poblet o el Museu Bíblic de Tarragona, com també en nombrosos espais de culte llatinoamericans, que tenen altars d'alabastre d'origen sarralenc. L'objectiu serà “donar a conèixer d'on surt, la gent que el treballa, la vida que tenia abans i l'ús que s'hi dóna ara”.

Amill ha fet aquest anunci durant la presentació de la Fira de Sarral que se celebra el 8 de desembre que ve. Segons l'alcalde, aquest esdeveniment ha de ser “un aparador per donar-nos a conèixer en la vessant cultural i turística”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia