cultura

pintura

novetat editorial

El Claustre publica ‘Les Terres de Girona', de Jubany

La galeria gironina, que avui obre amb motiu de la Fira del Dibuix i la Pintura, ha dedicat la seva exposició de Fires als paisatges gironins del pintor de Mataró

La galeria d'art El Claustre de Girona ha publicat el llibre Les Terres de Girona, relacionat amb l'exposició de Fires que està protagonitzada pels paisatges gironins de Jordi Jubany (Mataró, 1970), un artista que ha presentat diversos cops el seu treball a les galeries del grup El Claustre a Girona i Figueres. Avui es pot visitar durant tot el dia l'exposició de Jubany a la galeria del carrer Nou de Girona, en el marc de la 48a Fira del Dibuix, la Pintura i la Fotografia. L'exposició estarà oberta fins dissabte.

El llibre Les Terres de Girona reprodueix una àmplia selecció d'olis pintats per Jubany, amb el seu estil figuratiu proper a l'impressionisme, a Girona, Banyoles, Calella de Palafrugell, Ribes de Freser, Camprodon, Cadaqués, Besalú, la Pera, Foixà, Castellfollit de la Roca, Vulpellac i altres localitats de les comarques gironines. També hi ha diverses fotografies de l'artista, fetes per Narcís Carrés. El llibre, de 140 pàgines i acurada edició, inclou, a més a més, diversos textos del president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el conseller de Cultura, Santi Vila; el delegat del govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila; l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip; la historiadora de l'art i directora de la biblioteca del castell de Peralada, Inés Padrosa; la directora de la càtedra de patrimoni literari Maria Àngels Anglada-Carles Fages de Climent de la UdG, Mariàngela Vilallonga, i el director de la galeria d'art El Claustre, Marià Mascort. Tots els textos apareixen traduïts també, al final del llibre, al castellà i a l'anglès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda