cultura

Morells i Voltors d'Alcover s'imposen a l'amenaça de pluja del cap de setmana

La Fira de Bandolers tanca portes plantant cara a una meteorologia adversa i amb un bon balanç

Prop de 900 comensals s'apleguen al sopar de dissabte

La cercavila dels gegants prevista per a ahir va ser uns dels pocs actes de la Fira de Bandolers d'Alcover, que es va veure afectat pel mal temps. Amb tot i això, la trobada va tenir com a alternativa festiva el pavelló municipal.

És la mostra que el mal temps ha amoïnat però no ha evitat que la proposta alcoverenca del cap de setmana tanqués amb un nou bon balanç. “És evident que el temps ha espantat molta gent, però malgrat tot estem molt contents de com ha anat”, afirmava ahir una exultant Carla Miret, regidora responsable del certamen. I prova d'això han estat les 900 persones que dissabte a la nit es van aplegar a la plaça Nova per participar en el ja tradicional sopar del Tast de Bandolers, tot i les amenaces del cel.

Divendres, el director dels serveis territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs, va ser l'encarregat d'inaugurar la celebració, acompanyat de Miret, i l'alcalde Robert Figueras. I puntualment, a les 10 del vespre, al so de l'antiga sirena del sindicat, van arribar els bandolers a la vila per capgirar-la i per fer-la retrocedir 400 anys en el temps per reviure les disputes entre els bàndols dels Morells i Voltors.

Des d'aquell moment, els carrers de la vila es van començar a omplir de veïns i visitants, o bé voltant per la fira de productes o bé participant de les moltes activitats que han estat programades. “Les propostes El túnel del temps i el trenet han estat sorprenents”, diu Miret, que destaca la bona acollida que han tingut novetats, com ara l'estrena de La martingala bandolera, un pas pel segle XVII d'Alcover amb petites referències a tres comèdies shakespearianes; o la recuperació dels Brams d'ases i bandolers, amb tres actors a peu de carrer. Però també ho han estat cites consolidades com és La bandolerada, amb més de 300 participants petits i grans que es disfressen de bandolers, o bé la baixada d'andròmines.

LA XIFRA

900
persones van participar
dissabte en el tradicional sopar, a la plaça Nova, desafiant les prediccions del temps.

Una festa que es clou però que no s'acaba

Un cop finalitzada la Fira de Bandolers, arriba el cap de setmana vinent la festa major. Abans, però, s'han programat algunes propostes com ara el segon Bandoler Sound Festival amb Dudins & GNIX, Blanca Ross, Jordi Vèliz i Dj. Pepin, que es farà dimarts, dia 11 d'octubre. Dimecres, 12 d'octubre, es farà una bicicletada popular i també, al Convent de les Arts, un concert de guitarres i una projecció de videodansa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TEATRE

Chévere incorpora llenguatge per a sords i cecs a ‘Helen Keller: a muller marabilla’

BARCELONA
J.M. Codina Tobias
Novel·lista

“La felicitat fa basarda perquè mena cap a una sensació de buit”

Barcelona
música

Un infart acaba amb Steve Albini, monument del rock alternatiu

girona
Cultura

Mor Jacobo Rauskin, poeta paraguaià d’àmplia trajectòria professional

art

L’art alliberador de Jordi Colomer, al Macba

Barcelona

Minyons de Terrassa mostren el nou local de Cal Reig durant la Fira Modernista

TERRASSA
música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona

Injecció de 13 milions pels dos nous platós al Parc Audiovisual el 2026

TERRASSA
Cultura

Nik West, Paquito D’Rivera i Vincen Garcia, caps de cartell la Mostra de Jazz de Tortosa

Tortosa