cultura

música

concerts

La Schubertíada ven un 27% més d'entrades

La Schubertíada de Vilabertran va tancar dissabte la 24a edició amb rècord de vendes: 3.360 entrades, un 27% més que l'any passat. Els quinze concerts programats han tingut una ocupació mitjana del 82%, i en quatre es van exhaurir localitats. El balanç de l'organització és igualment positiu en termes artístics, ja que el nivell mitjà de les actuacions ha estat “molt alt”, segons el coordinador del festival, Víctor Medem. La soprano Juliane Banse i el baríton Matthias Goerne s'han retrobat amb la mostra alt-empordanesa, considerada una de les cites anuals amb el lied més destacades del sud d'Europa. També hi ha hagut espai per a joves talents com ara Mauro Peter, Anna Lucia Richter i Daniel Kharitonov. Pensant ja en la celebració dels 25 anys, el festival promet artistes de renom i un projecte “històric”: un quartet català tocarà en cinc concerts la integral dels setze quartets de Beethoven.

Tot i l'eufòria de les xifres, la Schubertíada vol mantenir-se fidel a l'esperit original de les trobades entre amics per escoltar música en la intimitat. De tota manera, el model guanya adeptes, com demostra el fet que el festival hagi aconseguit atreure un públic “més divers, juvenil i internacional” que en altres ocasions, segons observa Medem, que opina que hi han contribuït les matinals dedicades a Bach i el concert familiar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona
Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona

Últim dia per veure les noves tendències del circ al Trapezi

REUS

Les Festes de Maig omplen els carrers de música i cultura popular

LLEIDA
CrÒnica

Ricky Gil i Biscuit, un bon treball d’arqueologia

dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència