Cinema

Sitges s’adapta a la Covid-19

Dues pel·lícules amb protagonisme d’insectes i la pandèmia de Covid-19, que altera els tres darrers dies, van marcar la jornada d’ahir del Festival de Sitges, que demà anunciarà el palmarès d’aquesta edició. El decret de mesures per a la contenció de la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya, que entra en vigor avui, afecta en diversos aspectes el certamen, tot i que es mantenen la major part de les projeccions: es reduirà l’aforament del 70% al 50% a totes les sales (Auditori, Tramuntana, Prado, Retiro i Brigadoon), es cancel·len totes les sessions programades que comencin a partir de les 23 h (en alguns casos s’avancen), les sessions dobles programades es redueixen a la projecció d’un sol film i s’anul·len els actes paral·lels. El festival ha anunciat que l’import de les entrades comprades que afectin les sessions cancel·lades serà retornat per part del festival directament als seus compradors. S’ha anul·lat també la Fanshop Àrea (fira d’estands).

Llagostes i mosquits

El festival va mantenir la seva activitat ahir amb l’escassa afluència de públic d’aquests dies feiners, però amb bones pel·lícules en pantalla presentades pels seus responsables. És el cas de la francesa La nuée (El núvol), de Just Philippot, que porta el segell de qualitat de la Setmana de la Crítica de Canes. El director francès va explicar a Sitges que s’interessa més pel retrat social i la denúncia de la precarietat que per les llagostes entusiasmades per la sang del seu film.

El director polonès Filip Jan Rymsza i l’actriu angloespanyola Charlotte Vega van presentar una altra proposta amb insectes, Mosquito state, també amb el segell de prestigi d’un gran festival: va guanyar un premi de la crítica a la Mostra de Venècia. Estèticament més trencadora, proposa una inquietant aproximació a les causes de la crisi del 2008 a partir d’un matemàtic de Wall Street obsessionat pels mosquits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia