Llibres

Enric Crespi situa una novel·la a la vil·la romana de Vilauba

Les aventures d’un centurió a la vil·la romana de Vilauba al segle I de la nostra era són el fil conductor del nou volum de la sèrie Llegendes i fantasies novel·lades del Pla de l’Estany, d’ Edicions MMV . Es titula Vilauba any 64. L’estiu del centurió i el seu autor és Enric Crespi, que ja ha escrit altres lliuraments de la col·lecció.

La narració és bàsicament ficció, tot i que amb referències a esdeveniments i escenaris reals, com és la vil·la romana del terme de Camós. El protagonista és Marcus Romilius, que després d’una intensa carrera militar durant el mandat de l’emperador Neró decideix anar a reposar en aquella residència i explotació agrícola, que ara és un conegut jaciment arqueològic. En lloc de tenir una vida tranquil·la, però, el centurió es veurà immers en múltiples aventures.

L’escriptor barceloní establert a Banyoles explica que va triar l’any 64 per situar-hi la història perquè va ser el d’esdeveniments històrics transcendents, com el gran incendi de Roma i l’aixecament de les tribus de Britània contra els romans. La presentació de la novel·la es farà a Camós, en una data no concretada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia