Art

Un altre Palau

L’Ajuntament de Banyoles adquireix per 5.000 euros un oli del pintor de l’estany amb motiu del centenari

L’obra, de 1982, mostra la plaça de les Rodes, quan encara s’hi feia la fira de Sant Martirià

L’Ajuntament de Banyoles ha adquirit el quadre Fira de Sant Martirià, de Joan de Palau, el paisatgista per excel·lència del municipi de l’estany, per incorporar-lo al seu patrimoni artístic. El quadre, que va ser comprat a un antiquari per un import de 5.000 euros, és un oli sobre tela de 92 x 73 centímetres que Joan de Palau va pintar l’any 1982, i representa la plaça de les Rodes, encara no reformada, envaïda per una multitud festiva durant la Fira de Sant Martirià, quan encara no s’havia traslladat al parc de la Draga. L’operació, que es va tancar a finals del 2019, s’emmarca dins la celebració del centenari del naixement de Joan de Palau (Flaçà, 1919-Banyoles, 1991), que va tenir com a acte central una exposició al Museu Arqueològic la tardor passada.

Un dels fills de l’artista, Joan de Palau, va destacar ahir, durant la presentació de l’obra, que Fira de Sant Martirià forma part de la darrera etapa creativa del seu pare, una etapa caracteritzada, va dir, per un to “més idíl·lic, més poètic, més intimista, però sense oblidar el traç impressionista, que és el que dona vibració al quadre i una sensació de veritat del bullici que es vivia a la fira”. Aquesta és la segona obra de Joan de Palau que formarà part del patrimoni de la ciutat.L’Ajuntament ja tenia fins ara en propietari una aquarel·la de l’estany, un dels paratges que més apreciava l’artista i que més vegades va pintar al llarg de la seva carrera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia