Altres

Maria, rere el teló

Maria Rodés, Toni Gomila, Carles Viarnès, Morgat Morgat i Montse Esteve actuaran a Porqueres

Ja s’han exhaurit les deu sessions de l’èxit ‘Cosas que se olvidan fácilmente’ a la casa de Fontserè

La cantautora Maria Rodés oferirà el 24 de gener, dins la programació Rere el teló del centre cívic de Porqueres (21 h, 15 euros), la primera actuació del seu nou projecte, Lilith, a les comarques gironines. Rodés reivindica les bruixes com a dones lliures i inconformistes, en aquest cinquè àlbum, del qual només s’ha avançat per ara un single: Carta al Diablo, publicat per Satélite K a finals de setembre. La cantant tornarà a Porqueres –on no actuava des del 2010– acompanyada per Isabelle Laudenbach (guitarra espanyola i cors), Pep Pascual (vents i percussions), Marta Roma (violoncel, percussió i cors) i Marina Tomás (guitarra elèctrica, clarinet i cors).

La nova edició de Rere el teló s’obrirà abans, amb deu sessions de Cosas que se olvidan fácilmente, la petita gran joia de Xavier Bobés, que, en aquest espectacle fotogràfic per a només cinc persones per sessió –i ja l’han pogut veure més de 5.000 espectadors–, reflexiona sobre la memòria i l’oblit. Les deu sessions, que tindran lloc a Can Tista, la casa de l’artista Carles Fontserè, ja estan exhaurides.

Rere el teló continuarà el 7 de febrer amb Per si no ens tornem a veure, un espectacle musical de petit format escrit i dirigit per Alícia Serrat i interpretat per Anna Lagares, Edgar Martínez i Marc Sambola.

El 21 de febrer arribarà a Porqueres el lloat Acorar, un monòleg escrit i interpretat pel mallorquí Toni Gomila, que des de la seva estrena, el 2011, suma ja cap a 400 funcions.

El pianista i compositor Carles Viarnès presentarà el seu darrer disc, Nun (Bankrobber), el 6 de març, i el 3 d’abril la companyia Zero en Conducta mostrarà el seu tercer espectacle, La dernière danse de Brigitte, entre el mim corporal, els titelles i la dansa.

El grup banyolí Morgat Morgat tancarà a Porqueres el 17 d’abril la gira del disc Orgull adolescent, amb un concert especial, i el 8 de maig es clourà la programació amb Stabat Mater, una obra del pintor i dramaturg italià Antonio Tarantino (1938), adaptada i dirigida per Magda Puyo i interpretada per Montse Esteve, que mostra la impotència d’una dona que busca desesperadament el seu fill, detingut per la policia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.