Patrimoni

FRANÇA

La reconstrucció de Notre Dame no començarà fins al 2021

Notre Dame encara està apuntalada, després del devastador incendi de l’abril passat. Enguany i per primer cop des del 1803, no s’hi podrà celebrar la tradicional missa de Nadal. La cerimònia s’ha desplaçat a l’església de Saint Germain l’Auxerrois, situada a un quilòmetre de Notre Dame i que des del sinistre ha acollit els seus oficis.

L’arquebisbe de París, Michel Aupetit, ha explicat que “les bastides segueixen amenaçant” dins de la catedral, i caldran “diversos mesos” per a desmuntar-les amb cura perquè tot el conjunt arquitectònic no es desestabilitzi. Són unes 500 tones de tubs metàl·lic que cal retirar un a un. Després s’haurà de verificar l’estat de les voltes, que van estar sotmeses a temperatures d’entre 900 i 1.000 graus, va dir en una entrevista a Le Parisien. Tot plegat significa que no serà fins a la primavera que es podrà plantejar un calendari d’obres, que no podran iniciar-se fins a primers del 2021, segons assegura l’arquebisbe.

Només en la fase de consolidació es van gastar 85 milions d’euros. Per ara hi ha compromeses donacions de 900 milions provinents de 110 països, que continuen arribant. “Això mostra que hi ha una gran dimensió afectiva” amb Notre Dame, diu. L’entitat constituïda per a la reconstrucció preveu que no serà fins al 16 d’abril del 2024 quan l’activitat pugui tornar a la catedral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia