Música

Nicòmac venç a Salitja

Els garrotxins Relat s’emporten el premi popular en el concurs de cançó

El grup de pop-rock Nicòmac, de Badalona, va endur-se dijous el primer premi de la 41a edició del Concurs de Salitja (800 euros) amb la cançó Mare!, inspirada en el film del mateix nom de Darren Aronofsky. El grup, que havia estat segon el 2018, va presentar aquesta vegada una cançó amb aires de jazz de Nova Orleans i amb protagonisme per a instruments poc habituals en el rock actual, el violí i sobretot el clarinet.

També van triomfar en una nit amb un ple absolut al gran envelat de la plaça del poble el jove grup garrotxí Relat, que es va atrevir amb Contratemps, una cançó que no havien interpretat mai però que van clavar en directe i que incloïa fragments addictius de reggae i ska i una crítica a la societat moderna, fet que els va aplanar el camí cap a un premi popular que van guanyar de carrer. El guardó era un dinar per a deu persones i una visita a la granja Mas Bes.

Martí Brugué, Joan Coll, Isaac Bosch, Jordi Turon, Dàcil López, Beth Aivar i Xus Mas –membres del jurat oficial de l’edició– van triar com a segon premi (400 euros) la cançó Pinyols de gel, de la cantautora Lia Sampai, un cant poètic a les Terres de l’Ebre i al seu abandonament històric. Sampai, acompanyat per Adrià Pagès a la guitarra, està en ratxa a les comarques gironines perquè el mes passat ja va ser la vencedora del concurs Inèdit de Llambilles. El tercer premi (200 euros) va ser per a una de les participants més joves, Mar Marí (Palamós), amb El meu fons, una cançó que va escriure a només nou anys, amb aires de soul i blues. Al piano la va acompanyar Marina Pagès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia