Llibres

Relats que naveguen en la complexitat

L’escriptora de Castellfollit de la Roca Gemma Santaló (1971) ha presentat Pell, escates i altres camises de força, el seu segon llibre, que és un recull d’una trentena de relats. Editat per l’editorial Trípode, el llibre és un conjunt d’històries que beuen de la vida quotidiana però que reflecteixen la complexitat de l’ésser humà. Fonts de l’editorial detallen que aquests contes són una reflexió sobre la vida i una mena de camí cap al que el poeta Josep Vicenç Foix anomenava “l’exotisme interior: el desig, el fantasieig de la nostra ànima...”. “Ens transmeten somnis, esperances i vivències, a voltes estripades, a voltes iròniques, d’una bellesa que esgarrapa, i cou, et cou per sempre més en algun racó de la teva pell i res, res no tornarà a ser com abans”, hi afegeixen.

Gemma Santaló explica que els seus contes parlen de vides descartades, de camins que no són, reprimits, de vies mortes. “Parlen de possibilitats que no existeixen excepte en el més profund de l’ànima, on viuen, creixen i evolucionen, amb l’únic límit de la pell que les conté”, indica.

Són contes que barregen el realisme i i el realisme màgic. “Transiten sobre el fil de funàmbul que separa somnis, desig i realitat. Busquen els marges i en forcen les costures, exploren lluites i trampes, sempre a la llum d’una pregunta: Què és real?”, sentencia l’autora.

Gemma Santaló és llicenciada en filologia anglogermànica. Ha participat en els llibres col·lectius de relats Cara de peix i altres contes (recull premi Tinet 2018) i Alma mater i altres narracions (recull premi Mercè Rodoreda de Molins de Rei 2018). Treballa com a professora de llengües estrangeres i viu a Girona.

L’editorial barcelonina Trípode va néixer el mes de juny de 2018. Es tracta d’una editorial petita i independent que té per objectiu principal descobrir i potenciar nous talents de la creació literària en català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia