Patrimoni

Última fase de consolidació del castell d’Hostoles

L’Ajuntament hi du a terme els treballs que faran segura la visita

El projecte i els ajuts són de la Diputació

L’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols ha iniciat una nova fase de consolidació de les restes del castell d’Hostoles, datat dels segles IX i X, amb el trasllat del material d’obra amb l’ajuda d’un helicòpter. Un cop enllestida, la visita a aquest important símbol remença es podrà fer de forma totalment segura, segons l’alcalde, Joan Casas.

Fins ara, uns cartells alerten que la visita es fa sota la responsabilitat dels visitants, perquè hi ha espais no del tot segurs.

Els treballs se centraran en la muralla que hi ha a tocar de la cisterna del castell i a la porta d’accés al recinte jussà. A més, aquesta actuació preveu la museïtzació de l’espai, bàsicament amb panells informatius. El projecte de restauració del castell d’Hostoles ha estat redactat pel servei de monuments de la Diputació de Girona, que també ha subvencionat les obres.

Aquesta actuació que ara es durà a terme, una de les diverses que s’hi han realitzat aquests darrers anys, té un cost total de 22.000 euros.

El castell medieval de la vall d’Hostoles és visible des de molts punts de la vall. És molt a prop de la carretera C-63, entre Sant Feliu de Pallerols i les Planes d’Hostoles.

LA XIFRA

22.000
euros
és el cost de les obres de rehabilitació que es duran ara a terme al castell d’Hostoles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia