Teatre

Gironella sacseja de dalt a baix l’espectacle teatral que recrea els fets del 1714

S’estrena una adaptació del text original amb què es vol donar frescor, ritme i emotivitat a la recreació

Fins a 200 persones col·laboren en la seva execució

És l’any del canvi. Després d’una sèrie d’edicions de traspàs arran del canvi de direcció, l’espectacle de L’11 de setembre i Gironella encara enguany una representació farcida de novetats. Maria Casellas i Joan Rigat, els directors escènics, han encapçalat una sacsejada total de l’espectacle.

Fins ara el text de l’espectacle era escrit per l’antic director, Jordi Vallbona. En canvi, el nou text és una adaptació de Llàtzer Garcia que ha donat ritme a l’obra mantenint l’essència de Vallbona. L’objectiu, segons va explicar Maria Casellas en roda de premsa, era fer una obra que “enganxi encara més la gent i els faci entendre millor el missatge dramàtic”.

Càsting molt participat

A banda de l’adaptació del text, l’altra gran novetat de l’edició d’enguany de l’espectacle és el càsting que la direcció va organitzar fa uns mesos per completar el repartiment de papers. Segons Rigat, va ser un èxit: “Ens ha permès obrir una mica més l’obra i aconseguir un relleu generacional, ja que hem atret actors molt joves.”

Aquest cop l’espectacle comptarà amb uns 160 actors, més desenes de persones que treballaran darrere l’escenari i acostaran la xifra de col·laboradors a a 200. Amb l’objectiu de fer-ho possible, l’Ajuntament hi ha destinat 20.000 euros.

El resultat de tot plegat es podrà veure diumenge, dia 10 de setembre, a les roques del pont Vell de Gironella.

LA XIFRA

20.000
euros
és la xifra que destina l’Ajuntament de Gironella a l’espectacle ‘L’11 de setembre i Gironella’.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia