cultura

25 anys mirant l’horitzó

La galeria Horizon compleix 25 anys amb l’aposta de fer de Colera un punt en què el territori es vinculi amb propostes artístiques diverses d’arreu del món

Les dues mostres de la temporada indaguen sobre la inversió de les percepcions

Els estius artístics de l’Empordà segueixen tenim una certa lluentor. No tanta com fa anys, perquè el comerç d’art galerístic fa temps que ha perdut força. El que no ha perdut potència és l’obcecament de certes persones a difondre la seva mirada sobre la creació i fer d’això un ofici. La galerista belga Silvy Wittevrongel fa 25 anys que fa el cor fort a Colera per tirar endavant cada temporada artística. Un treball que ha fet de la població costanera una referència artística estival.

Aquest treball necessitava un cert suport. Li va venir de la mà –i la mirada– de Ralph Bernabei, artista novaiorquès d’origen italià que va arribar a Europa amb l’objectiu d’admirar els mestres flamencs. Es va trobar amb el treball dels germans Van Eyck, i també amb Silvy Wittevrongel. Es va quedar embadalit per les dues troballes i va decidir que art i amor formaven part indivisible de la seva vida.

Des d’aleshores, la seva feina comuna ha estat construir un teixit amb peces de diferents artistes i posar-les a dialogar. El seu interès és que finalment tots els idiomes fonètics i artístics formin un discurs entenedor per a tothom. La seva diversitat com a associació professional i personal s’ha reflectit en la varietat d’autors que han exposat, que, tot i la seva varietat, han ofert amb el discurs conceptual creat per la galerista una mirada molt característica de la galeria. Una mirada a l’horitzó, com el nom que van posar a la galeria: Horizon.

Per celebrar els 25 anys han pensat dues exposicions representatives dels autors i el tarannà històric de la sala. Totes dues tenen l’epígraf comú de Links: “Perquè sense el teixit de complicitats que hem establert entre tots els artistes i els visitants que han passat per la sala en aquests anys hauria estat impossible continuar”, explica Silvy Wittevrongel. Fins al 10 d’agost es presenta Veure la paraula, amb pintures i dibuixos, entre d’altres, de Jaume Plensa, Enric Ansesa, Lluís Vilà, Víctor Ramírez. Dai Bin In, Takesada Matsutami i Xavier Escribà. “En aquesta exposició, veure i nomenar es van combinant en un anhel de crear percepcions més que idees raonades; de suggerir més que de dir”, comenta la galerista. Amb la segona mostra, en què es presentaran escultures i fotografies, Escoltar la forma. Tocar la imatge!, la galerista ha intentat invertir el concepte de percepció. “En aquesta exposició proposem que el visitant posi la seva orella per escoltar les escultures i que palpi les fotografies amb els ulls com si fossin dits”, explica la galerista. Es presenten obres de Gabriel, Yoon-Hee, Andre Martus, Hiro Matsuoka, Philippe Soussan, Christoph Muller, Monica Fuster, Tom Blaess, entre d’altres. La mostra s’inaugurà el 12 d’agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia