Comunicació

Un reportatge sobre la justícia de ‘Revista de Girona’ guanya el Rahola

Ràdio Banyoles, TVGi, el fotògraf David Borrat i Anna Salvadó, Anna Teixidor i Marc Faro s’enduen guardons dels XIII Premis de Comunicació Local

La justícia, a examen, un reportatge col·lectiu de Jordi Grau, Tura Soler, Àgata Guinó, Òscar Pinilla, Marta Rodríguez, Marina López i Xevi Pi, publicat a la Revista de Girona, va guanyar ahir en la categoria de millor treball en premsa dels XIII Premis Carles Rahola de Comunicació Local, organitzats per la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Diputació de Girona. El jurat considera que aquest és un treball “molt extens i molt actual, que aborda el tema central des de diversos punts de vista i en fa una anàlisi exhaustiva a través de la col·laboració de periodistes de diferents mitjans”.

L’acte de lliurament dels premis Carles Rahola, presentat per Marc Giró, va tenir lloc a l’Auditori de Girona i també es va emetre en directe per internet. En el mateix acte també va ser premiada Anna Teixidor i Marc Faro com a millor projecte de comunicació periodística per Josep Costa Serra (1898-1976), la mirada d’una nissaga de majordoms al castell de Peralada. Per la seva banda, Martí Masó i Jordi Ros van ser guardonats amb el premi Miquel Diumé a Ràdio Banyoles per Sense fronteres. Pel que fa a millor fotografia de premsa, el jurat va elegir David Borrat per una imatge plàstica i captivadora de l’incendi forestal al massís del Montgrí. Anna Salvadó, per la sèrie de reportatges Mil i una nits de festa al Baix Empordà, es va endur el premi de millor informació digital, i Josep Guardiola per Els Set Magnífics, de Vista Alegre a Montilivi, emès per TVGi, com a millor treball en televisió. Joan Faig i Núria Mayà, com a millor iniciativa de comunicació institucional amb Les llistes de distribució de notícies municipals i d’interès social per WhatsApp de l’Ajuntament de Camprodon, completen el palmarès.

Quant a la VIII Beca dels Premis Carles Rahola convocada per l’Ajuntament de Girona, ha recaigut en Martí Ayats per aprofundir en el tema Els inicis del futbol femení a les comarques gironines. Una lluita per la reivindicació de la igualtat de drets en la pràctica esportiva (1970-72).

En la seva intervenció en l’acte d’ahir, el president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, Joan Ventura, es va referir a la guerra imminent que té lloc a Ucraïna, condemnant un desastre en què “no hi ha bons ni dolents, parlem d’una nova derrota de la humanitat i d’un nou fracàs de la comunitat internacional”. Joan Ventura també va incidir a parlar de la vigència i els reptes que tenim per defensar la llibertat d’expressió i el dret a la informació i que cal “posar fi a aquestes traves i procurar evitar les sancions en aplicació de la llei mordassa”. I va tenir un record especial per Jordi Soler Font, el periodista “orquestra” d’El Punt Avui, mort recentment i a qui l’any 2020 el col·legi ja li va fer entrega d’un premi honorífic a mena d’homenatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia