Comunicació

L’univers de Miró pren vida

Després d’estrenar-se als cinemes i de ser nominada als Gaudí i els Goya com a millor pel·lícula animada del 2021, Mironins arriba avui al Super3 (TV3), À Punt i Clan (TVE) en format de sèrie de 26 episodis adreçada a nens d’entre tres i vuit anys. Inspirada en l’obra de Joan Miró, la sèrie està protagonitzada pels mironins, tres gotes de pintura que dormen als quadres del pintor i s’escapen durant la nit per viure aventures trepidants que posaran a prova la seva creativitat. En cada capítol, els Mironins viatgen a l’interior d’una o diverses obres de l’artista on té lloc cada nova història.

La sèrie proposa al públic un viatge a l’interior del món de les arts per descobrir les seves fascinants i infinites possibilitats expressives, a través d’històries esbojarrades plenes de color, humor i fantasia. Espais com ara els passadissos de la Fundació Miró, un circ, un teatre i el mar, i personatges com ara aranyes, joguines, cavalls, un guia i un grup de nens protagonitzen diverses històries sense diàlegs, plenes d’humor i obertament inspirades també en el gènere slapstick (el cinema còmic mut).

La sèrie ha estat creada per Mikel Mas Bilbao i per Celia Rico, directora premiada als Goya per Viaje al cuarto de una madre. Sèrie i pel·lícula formen part d’un projecte transmedia que té com a objectiu la creació de nous públics familiars a la Fundació Joan Miró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia