El Consell inicia actuacions contra Castàlia TV

La consellera de Justícia i Administracions Públiques, Paula Sánchez de León, ha afirmat, en resposta a una pregunta parlamentària de Compromís, que s'han iniciat actuacions de comprovació tècnica i determinació de responsabilitats prèvies a la incoació d'expedient sancionador contra les emissions il·legals de la televisió local Castàlia TV, que va ser denunciada per difondre ideologia nazi. Aquesta televisió, dirigida per José Luis Tirado, assessor de la Ciutat de les Llengües de Castelló, va començar a fer emissions en proves sense permís l'any 2007 a través del canal de l'antiga cadena Canal 38, en l'àrea de Castelló i per a l'ocasió va triar documentals de l'època nacionalsocialista alemanya del III Reich, com El triomf de la voluntat, conegut film de Leni Riefenstahi.

La resposta del Consell es produeix després de la pressió parlamentària exercida per la síndica del grup parlamentari de Compromís, Mònica Oltra que, davant les continues evasives del govern valencià a donar explicacions sobre aquesta i altres televisions il·legals, va acusar el govern valencià de connivència. Segons Oltra, el PP actua en aquest cas amb una “tebiesa” i “lentitud” que contrasta molt amb la rapidesa amb què va actuar per clausurar els repetidors de TV3.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.