Apagada manual

Avertis comença a apagar tres reemissors del Ripollès i avui en tanca dos dels quatre d'Olot

Si abans-d'ahir es va saber que l'apagada analògica al Ripollès i als municipis garrotxins i selvatans on s'havia anunciat es faria de manera gradual i no pas a cop d'interruptor i de manera general com semblava que s'hauria de produir, ahir va quedar clar què volia dir tot plegat. A la pràctica, l'apagada analògica és gradual, perquè la duen a terme manualment els operaris d'Avertis per ordre del Ministeri d'Indústria. Per això, només van quedar sense senyal analògic els que rebien el senyal dels reemissors de les Llosses, la Farga de Bebié i els anomenats Ripoll II, és a dir, el sector sud de Ripoll i els municipis situats al sud i a ponent de la capital del Ripollès. Per avui és previst que deixin d'emetre el senyal analògic els reemissors de Montagut, dos d'Olot, els anomenats Olot III i el de la Vall d'en Bas. Demà, se n'hi afegiran tres de Ribes de Freser, el del Taga i el de Núria. Dilluns vinent, Sant Joan de les Abadesses i la Vall de Bianya, i dimarts, els altres dos d'Olot. Dimecres es completarà l'apagada amb els de Camprodon, Setcases i el que queda de Ripoll. Quedaran només pendents i sense data els d'Oix, Espinavell, un de Camprodon i Gombrèn. Per tot això, ahir, a Ripoll, al bar El Punt, situat al centre mateix de la vila, al davant de l'ajuntament, veien perfectament els dos sistemes de televisió. En canvi, al bar Avinguda de la carretera de Barcelona i, per tant, del sector sud de la vila, ja només veien la TDT. Un dels responsables de l'establiment explicava que sort que havien instal·lat el descodificador abans-d'ahir. A Ogassa, Xavier Aulinas explicava que fa temps que veuen la TDT, i també l'analògica, i que sovint els queda paralitzada la imatge digital. A la vall de Camprodon, sobretot a Llanars, és on hi ha més zones fosques de la TDT. El consell del Ripollès no va rebre queixes ahir, ni tampoc el de la Garrotxa. Únicament, segons Elena Clavera, una del veïnat de Bastons i un parell de Santa Pau, quant a la recepció de la TDT.

A Can Poet de Santa Pau es veien els dos sistemes de televisió i tots dos bé, i també al bar El Firal, del centre de Sant Feliu de Pallerols i a les Preses. Als pobles de la vall del Llierca esperen la imminent apagada analògica amb algun dubte, perquè el senyal de la TDT de moment no hi arriba del tot bé. Curiosament, mentre que en llocs tan encaixonats com ara Sadernes (Sales de Llierca) la visió ahir era correcta, en indrets com ara els nuclis d'Argelaguer i Tortellà, situats en espais molt oberts, el senyal els arribava amb interrupcions.

L'Ajuntament de Montagut ha demanat que no hi hagi apagada analògica fins que no es garanteixi la TDT als sectors on ara no arriba, com ara el barri del Fluvià.

Comunicat d'última hora

A.Puig

L'alcalde de Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot (Esquerra), va criticar ahir que els havien notificat el dia 23 amb un fax urgent que al poble s'avançava l'apagada analògica, i afirma que l'últim dia que els han dit ara és el dia 17 de juliol. Bagot lamenta que no sàpiguen dir-los en quins barris es deixarà de veure la televisió quan es faci l'apagada. Al Ripollès i a la Garrotxa hi ha hagut queixes en el sentit que no hi ha hagut queixes pel fet que no s'ha informat directament des dels canals de televisió de l'apagada analògica com estava previst.

L'apagada progressiva del senyal analògic de televisió va començar també ahir a les comarques barcelonines del Maresme i el Vallès Oriental. En total i quan s'acabi, afectarà 90 localitats, totes amb cobertura de la TDT gairebé en el 90 per cent del territori, segons les zones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.