Publiquen una guia de la popular col·lecció Ciudades con Encanto dedicada a Girona

La publicació se centra en el conjunt monumental

El volum dedicat a Girona té unes 200 planes en les quals es donen les pistes als viatgers perquè puguin conèixer el Barri Vell, que és l'autèntic protagonista de la guia. Llocs com la catedral, els Banys Àrabs, els jardins dels Alemanys o la l'estàtua de la Lleona ocupen un lloc destacat en les rutes que s'ofereix al visitant. També es repassa la història de Rafael Masó i els seus edificis, amb alguna pinzellada a la Girona verda, amb la Devesa o el Ter. També es recomana anar a pobles o indrets dels voltants com ara a Empúries, l'Escala, Figueres, Pals, Besalú o Santa Pau, a més d'una esquiada a la Cerdanya. Tot i enviar el visitant a destinacions turístiques properes, la guia passa de llarg aspectes propis de la ciutat de Girona. Així, realitats com la zona comercial de l'Eixample o el parc del Migdia hi passen totalment inadvertits.

La Girona que es presenta al visitant s'idealitza en alguns aspectes, com la lloança a les seves bones comunicacions, o es fan afirmacions curioses, com la referida a l'ús de la paraula merci per donar les gràcies. «Avui hi ha una fluïda relació amb França, i a través d'ella amb Europa, que es manifesta fins i tot en la manera que tenen els gironins de donar les gràcies, amb un merci d'aire parisenc que es complementa molt bé amb la pròpia imatge florentina de la ciutat», s'hi afirma. També diu que els gironins són grans ramblejadors.

LA GUIA

Ciudades con Encanto: Girona
Editorial: El País-Aguilar
Planes: 208


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.