Comunicació

L'Agenda del Pagès 2012

Diumenge surt a la venda la 27a edició de l'agenda, amb els consells d'agricultura i jardinera, un dossier sobre els mercats i un altre sobre l'oli d'oliva

L'Agenda del Pagès, que es ven a 4 euros, és una eina molt útil i pràctica per als usuaris

El Punt Avui posa a la venda a partir de
diumenge l'Agenda del
Pagès 2012, que es podrà comprar a totes les llibreries i quioscos del país,
al preu de 4 euros. Es tracta d'un producte pensat com una agenda de la
setmana amb tots els consells per a la gent que treballa en la pagesia, però també per a les persones aficionades a l'horticultura i la jardineria.

L'Agenda del Pagès, que arriba a la vint-i-setena edició, vol ser una eina útil i pràctica per als usuaris més directes, però també per al gran públic. Aquest any té un total de 212 planes, que estan distribuïdes en quatre grans blocs. El primer és l'agenda de l'any amb les dites populars, el calendari agrari i el fiscal, les feines als camps i als horts, l'arboricultura, la jardineria, la ramaderia, l'aviram, l'apicultura, la maquinària i les fires, sempre mes a mes.

Segueix un ampli directori d'adreces, amb taules de preus, climodiagrames, l'evolució dels arrendaments, els dies que hi ha mercat a tots els pobles de Catalunya, les festes majors i les festes tradicionals. Continua amb una radiografia de vuit mercats més de la sèrie dels principals mercats de Catalunya. Hi ha les característiques, la història, els productes que s'hi venen, les singularitats de l'entorn immediat... Són els mercats de Banyoles, El Prat del Llobregat, Montblanc, el Pont de Suert, Roses, Sant Carles de la Ràpita, Tàrrega i Terrassa.

En cada agenda també
es dedica un monogràfic a un producte del territori, que en aquesta ocasió és
l'oli d'oliva. Es parla de les oliveres i el conreu que necessiten; del procés d'elaboració de les denominacions d'origen protegides, i les principals varietats d'olives que es cultiven a casa nostra. Des dels seus inicis, l'Agenda del Pagès, que edita el grup Hermes, ha estat codirigida per Josep Guix i Anna Roca, que disposen de col·laboradors a tot el territori.

Cal destacar les
il·lustracions del dibuixant Tavi Algueró, i la de la
portada, a càrrec de Josep Duixans. La maquetació
ha estat a càrrec de
Núria Pruneda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.