Comunicació

Televisió

Bob Barker, expresentador del famós concurs de televisió ‘The price is right’

Va presentar el programa ‘The price is right’ durant 35 anys (1972-2007), va guanyar fins a 19 premis Emmy i un com a reconeixement a la seva trajectòria (1999)

El presentador de televisió Bob Barker va morir el dia 26 d’agost a l’edat de 99 anys, segons va confirmar Roger Neal, el seu representant.

Va néixer el 1923 a Darrington (Washington). Mentre estudiava a la universitat va començar a treballar a temps parcial en una petita ràdio local de Springfield (KTTS), on escrivia notícies i presentava els esports. El 1950, acabats els estudis, es va traslladar a Califòrnia i allà va tenir un programa radiofònic propi, The Bob Barker Show. Durant sis anys d’emissió va anar assolint un cert èxit i l’any 1956 va rebre una oferta per fer el salt a la televisió com a presentador del concurs de l’NBC Truth or consequences (1956-1975). La seva amabilitat, el seu carisma i la seva agilitat per conduir els concursants el van anar fent popular. Va ser seleccionat per presentar diversos concursos i també els certàmens de Miss Univers i Miss Estats Units (1967-1987). Però el programa pel qual tothom el recordarà és The price is right, un concurs de televisió en què les persones que competien havien de guanyar diners i premis endevinant el preu dels productes. L’any 1972 ja feia deu anys que el programa havia desaparegut de la graella televisiva per falta d’audiència. La cadena CBS va decidir renovar-lo i contractar com a presentador Bob Barker. Va ser un gran encert, perquè a partir d’aquell moment va gaudir d’un gran èxit i va aconseguir ser part del teixit cultural estatunidenc. A més a més, el format va ser comprat i emès en altres països. Barker va rebre una multitud de guardons i reconeixements, i l’any 2007, després de 50 anys a la televisió i 35 en el programa, va decidir retirar-se.

Un dels aspectes més recordats de la seva popularitat és que era un gran defensor dels drets dels animals. Va participar en diverses accions de protesta i a partir del 1982 va decidir acabar cada episodi amb la frase “Aquest és Bob Barker, que us recorda que ajudeu a controlar la població d’animals de companyia: esterilitzeu o castreu els vostres animals de companyia!”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia