Comunicació

La revista ‘Mongolia’ demana que s’arxivi la causa per una portada que posa un excrement a Jesús

Se l’acusa d’haver comès un delicte d’ofensa contra els sentiments religiosos arran de la querella de Manos Limpias

La defensa de la revista ‘Mongolia’ demanarà que s’arxivi la causa impulsada per Manos Limpias per un delicte d’ofensa als sentiments religiosos per una portada seva amb una il·lustració del nen Jesús que queda tapada per un excrement. En la compareixença davant el jutjat d’instrucció número 12 de Barcelona, un dels editors de la publicació que han estat querellats, Pere Rusiñol, ha defensat que tot plegat ha d’estar comprès per la llibertat d’expressió, ha reivindicat el dret a expressar-se i la sàtira i en un comunicat a les xarxes ha refermat la seva crítica al delicte d’ofensa als sentiments religiosos que, a parer seu, és l’equivalent a l’antic crim de blasfèmia, expulsat de l’ordenament jurídic dels països occidentals.

La jutge li ha preguntat directament si pretenia “ofendre personalment” i “vexar a un col·lectiu”, però Rusiñol ha respost que són “una revista satírica basada en informació i fem crítica social”. En aquest sentit, ha assegurat que col·lectius “ultracatòlics” han fet coses semblants “al col·lectiu feminista i LGTBI” i que “no hi ha cap col·lectiu que pugui quedar al marge de la crítica social”, alhora que ha afegit que els empara l’ordenament jurídic europeu.

La publicació confia que la justícia arxivi el cas i estudiarà la possibilitat de presentar una querella contra els col·lectius que van impulsar la causa judicial per intimidació per evitar la llibertat d’opinió. De fet, l’editor ha lamentat el “paperot” que suposa un judici que “no hauria d’haver començat mai” i lamenta que fins i tot els que van presentar la querella, Manos Limpias, no s’han presentat a la declaració de l’acusació davant la jutge. “Els dogmes catòlics no tenen cap butlla particular en democràcia”, ha etzibat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia