Comunicació

Romà nega que els projectes dels nous directors de TV3 i Catalunya Ràdio siguin “continuistes”

En el procés de selecció es van presentar 9 candidats per liderar TV3 i 10 per Catalunya Ràdio

La presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Romà, ha negat aquest divendres que els projectes dels nous directors de TV3 i Catalunya Ràdio siguin “continuistes”. Durant la Comissió de Control de la CCMA, Romà ha argumentat que tenen una “visió innovadora” i ha afirmat que “no han nomenat per comoditat a les persones que fins ara eren adjunts a la direcció”. Ha afirmat que els projectes serviran per impulsar una “refundació” dels mitjans. Romà s’ha mostrat preocupada perquè en el procés públic només s’hagin presentat 4 dones i ha dit que els nous equips directius dels mitjans garantiran la paritat. En el procés s’han presentat 9 candidats per dirigir TV3 i 10 per Catalunya Ràdio.

Durant la intervenció a la Comissió de Control de la CCMA al Parlament, Romà ha recordat que el procés de selecció dels nous directors de la ràdio i televisió pública ha culminat en tres mesos.

Ha concretat que una comissió d’anàlisi i avaluació dels projectes presentats, formada per experts, va avaluar les diferents iniciatives presentades i va traslladar els tres projectes finalistes en cada àmbit al Consell de Govern de la CCMA.

Per Romà, els projectes que s’han escollit de Sigfrid Gras i Jordi Borda “responen a certa capacitat de transformació” i una aposta pel “talent intern”. També ha aplaudit que tinguin una mirada “transversal” i se generin unes “sinèrgies”, sense posar en risc els llocs de treball.

Els grups lamenten la “manca de paritat”

La diputada del PSC Beatriz Silva s’ha interessat per com es plasmarà l’aposta dels directors de centrar l’actualitat informativa en els espais informatius. Des d’ERC, Raquel Sans, s’ha mostrat “preocupada” per la presència de dones en el procés de selecció dels directors. El diputat de JxCat Francesc Ten ha aplaudit l’aposta pel talent intern de la CCMA i ha demanat que els nous directors vetllin per una mirada “transversal”.

El diputat de Vox Alberto Tarradas ha negat que s’estigui produint una “renovació” i ha dit que és un nou nomenament dels “independentistes i socialistes per satisfer les necessitats dels partits”.

El diputat ha aprofitat la intervenció per titllar la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, de “narcopresidenta”. Una expressió que ha molestat a JxCat que ha demanat una rectificació. Tarradas no s’ha retractat i el president de la Comissió de Control de la CCMA ha retirat l’expressió del llibre de sessions.

Tant la CUP com els comuns s’han mostrat preocupats per la paritat, mentre que Cs i PP català han considerat que al procés de selecció li ha mancat “transparència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia