Comunicació

Pere Bosch assumeix la direcció de La República

Relleva Carles Ribera, que ha estat el director des dels inicis del setmanari

Bosch ha estat vinculat al diari El Punt i El Punt Avui des del 1990, primer com a arxiver i després com a redactor

El periodista i historiador Pere Bosch i Cuenca (Banyoles, 1966) ha estat nomenat director del setmanari La República en substitució del també periodista i historiador Carles Ribera i Rustullet, que n’ha estat el director des del número zero, el 28 d’abril del 2018, fins la setmana passada. El nou director és també membre de l’equip fundacional de la quinzena de periodistes que van posar en marxa la revista i durant els darrers quatre anys n’ha estat el director adjunt. La República, tal com es va anunciar des del primer moment, sorgia com a compromís amb el republicanisme català present i creixent en el país.

Llarga trajectòria

Pere Bosch i Cuenca és llicenciat en filosofia i lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i ha estat vinculat al diari El Punt i El Punt Avui des del 1990. Primerament, desenvolupant tasques de maquetador i d’arxiver i, més endavant, com a redactor. A partir de l’any 2003 va abandonar temporalment l’activitat periodística per dedicar-se a la vida política en el món local i nacional. En un primer període va ser alcalde de Banyoles (1999-2007), membre del comitè executiu de la Federació de Municipis (1999-2003) i diputat provincial de Medi Ambient de la Diputació de Girona (2003-2006). El 2007, va ser escollit diputat al Parlament de Catalunya, on va exercir en tres legislatures, de la setena a la novena. Durant aquesta etapa, va ser ponent de la llei de serveis socials, portaveu de Benestar i Immigració i també de la comissió d’investigació de les irregularitats detectades al Palau de la Música Catalana, entre d’altres. El 2015 va tancar el parèntesi polític i es va reincorporar al seu lloc de treball com a periodista, en un primer moment com a redactor de la revista Presència i des del 2018 a La República.

Obres de divulgació

Com a historiador, és autor d’alguns llibres de divulgació, com ara Cop de porta. Per què Catalunya no ha encaixat a Espanya (2014), La lluita per la terra (2015), El primer procés contra Catalunya (2019) i Espais amb història (2020). També ha participat en algunes obres col·lectives, com ara el Diccionari dels diputats de la Mancomunitat (2019) i col·labora periòdicament com a articulista a la Revista de Girona.

El ja exdirector de La República, Carles Ribera i Rustullet (Girona, 1968), serà nomenat pròximament cap de gabinet del nou president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), el fins fa poc director del diari El Punt Avui, Xevi Xirgo. Xirgo, al capdavant d’aquest diari des de l’any 2010, va entregar el testimoni el gener passat al també editor d’Hermes Comunicacions, Joan Vall Clara.

LA XIFRA

1990
és l’any
en què Pere Bosch, el nou director del setmanari La República, va entrar al diari El Punt.

LA DATA

28.04.18
neix el setmanari
La República amb l’objectiu d’omplir l’espai mediàtic del republicanisme.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia