Comunicació

L’accident aeri del Montseny, en un documental

El treball per al “Sense ficció” de TV3 es preestrenarà divendres a Arbúcies

“Montseny, la tragèdia enterrada”, documental produït per TV3 i que s’emetrà per primer cop el 19 d’octubre en el programa Sense ficció, es podrà veure en preestrena a Arbúcies aquest divendres 15 d’octubre (19.30 h, al centre cultural Polivalent Neus Ayats, amb reserva prèvia a [email protected]).

Aquest treball, dirigit per David Fontseca i amb guió de Josep Maria Flores, recull imatges inèdites de l’accident aeri que va tenir lloc fa 51 anys al massís del Montseny: aquell accident d’avió amb 112 passatgers és la pitjor catàstrofe aèria ocorreguda a Catalunya i la segona de la història amb més víctimes de l’Estat espanyol.

El reportatge recull, entre altres aspectes, testimonis excepcionals de les famílies de les víctimes, dels voluntaris que van acudir al rescat i de l’historiador Ot Ordeig i el periodista Ignasi Gallart, que han investigat el cas a fons. Els cossos mutilats de les víctimes reposen en una fosa comuna del cementiri d’Arbúcies, on les autoritats franquistes de l’època, amb el vistiplau de la diplomàcia britànica, van decidir enterrar-los dos dies després de l’accident en una cerimònia calculadament discreta per silenciar la tragèdia. Ni tan sols les famílies no van poder assistir a l’enterrament.

El documental és una producció de Televisió de Catalunya amb coproducció de La Kaseta Ideas Factori, la col·laboració de Punt TV Comunicació Audiovisual i Taempus Media, i el suport de la Diputació de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia